Meer nieuws

Brabantse Superleague, vluchtverslagen Agen 2024

02 Jul 2024

Agen oud naar marathonwinnaar Nico Pronk uit Mill

Vrijdag 28 juni voldeed aan de weersverwachtingen die ons door diverse meteorologische instanties werden voorspeld. De zon scheen ruimschoots, zo hier en daar wat wolkenvelden, variabele noordelijke winden tot aan Parijs, die nadien plaats gingen maken voor wind van zee. Al met al prima omstandigheden om de duiven op te wachten vanuit je luie stoel. Het startschot werd gegeven om 8.05 uur, zoals de inrichter ons later meldde hadden de duiven een goed vertrek. De wedstrijd was begonnen met 667 oude duiven aan de start van onze Brabantse Superleague door 105 liefhebbers bij de 5 Brabantse IFC’s ingekorfd. De meldingslijst van de ZLU leek aanvankelijk een waar Zeeland-Limburgfestijn te worden, maar toch met een uiteindelijke internationale winnaar in het Gelderse Veenendaal waren de kaarten anders geschud. 

Zo ook in de Brabantse Superleague moeten we onze winnaar zoeken in de overvlucht. De ZLU marathonwinnaar 2023, Nico Pronk uit Mill, wint met overmacht Agen oud 2024 op een afstand van maar liefst 936 km klokte Nico zijn triomfator om 22.07.29 uur die hiermee een snelheid van 1111 mpm liet noteren. Met 13 mpm voorsprong op R. van der Velden uit Kaatsheuvel en 41 mpm op……..Nico’s tweede duif, die zich in het schemerdonker om 22.39.57 uur in Mill meldt. Een prestatie van jewelste en een uitslag zoals je ze maar weinig ziet met 6 prijzen op 7 ingekorfde duiven kan Nico uiterst tevreden terugkijken op Agen oud 2024. Een diepe buiging en van harte gefeliciteerd met dit enorme Agensucces.

Uiteraard gaan onze welgemeende felicitaties uit naar alle prijswinnaars in de BSL-uitslag. Op de dag van lossing bereikten slechts 11 oude duiven hun thuishaven, dit deed in eerste instantie ernstiger vermoeden, maar de prijzen waren de volgende dag relatief snel verdiend. Op een afstand van 916 km werd de laatste prijsduif geklokt om 9.40 uur en dit aan een snelheid van 781 mpm was Agen oud 2024 geschiedenis geworden. 

Heeft u een reclame op deze uitslag, dan kunt u deze via uw centrumleider indienen. Volgende week Barcelona, de vlucht der vluchten van het ZLU-programma. U kan de inschrijvingen en de prijsverdeling van de Supersprint op onze website volgen.

Ik wens u allemaal veel succes en een prachtige Barcelonavlucht toe.

Namens alle deelnemende IFC’s van de Brabantse Superleague,

Philip Geerdink

 

Top 10 Brabantse Superleague uitslag Agen oud

667 duiven – 105 deelnemers

1.  Nico Pronk, Mill

2.  R. van der Velden,  Kaatsheuvel

3.  Nico Pronk, Mill

4.  Belleter-de Weerd,  Nispen

5.  Ph. Geerdink, Hoogerheide

6.  R. de Leeuw, Made

7.  R. van der Velden,  Kaatsheuvel

8.  Cees Brok, ’s-Hertogenbosch

9.  Mevr. M. van Geel,  Nieuw-Vossemeer

10.  R. de Leeuw, Made

 

Fr. v.d. Zanden uit Duizel schiet hoofdvogel af op Agen Jrl.

Vrijdag 28 juni voldeed aan de weersverwachtingen die ons door diverse meteorologische instanties werden voorspeld. De zon scheen ruimschoots, zo hier en daar wat wolkenvelden, variabele noordelijke winden tot aan Parijs, die nadien plaats gingen maken voor wind van zee. Al met al prima omstandigheden om de duiven op te wachten vanuit je luie stoel. Het startschot werd gegeven om 8.05 uur, zoals de inrichter ons later meldde hadden de duiven een goed vertrek. De wedstrijd was begonnen met niet minder dan 836 jaarlingen aan de start van onze Brabantse Superleague door 87 liefhebbers bij de 5 Brabantse IFC’s ingekorfd. De meldingslijst van de ZLU leek aanvankelijk een onderonsje te worden tussen Zeeland en Limburg.

Dan maar naar onze eigen superleague, hier wordt om 22.16.47 uur een duif aangemeld bij Fr. van der Zanden uit het mooie Duizel. Op een afstand van bijna 892 km maakt de snelste jaarling van de BSL 1047 mpm, een nipte voorsprong op Ko van Dommelen uit St. Philipsland en 28 mpm vóór Kees de Graaf uit Eethen. De kopduiven zaten goed verdeeld over de volle breedte van onze Brabantse Superleague. Sportvriend Van der Zanden pakt met 6 duiven in concours keurig 3 duiven in de prijzen, velen zouden hiervoor getekend hebben. Onze felicitaties gaan in sneltreinvaart naar Duizel, een dubbele dikke Proficiat.

Uiteraard gaan onze welgemeende felicitaties uit naar alle prijswinnaars in de BSL-uitslag. Op de dag van lossing bereikten slechts 4 jaarlingen van ons samenspel hun hok, dit beloofde niets goeds. De volgende dag waren de aankomsten dun gezaaid, het jaarlingenconcours bleef dan ook flink achter bij de oude duivenwedstrijd. Op een afstand van 935 km werd de laatste prijsduif geklokt om 12.23 uur en dit aan een snelheid van 700 mpm, doe hier voor de kortste afstanden maar ruim anderhalf uur af, dan hebben onze jaarlingen hun zakken vol gehad aan Agen. Helaas misten vele coaches ’s avonds nog talrijke aantallen duiven op hun hok, hopelijk komen er hiervan nog veel na.   

Heeft u een reclame op deze uitslag, dan kunt u deze via uw centrumleider indienen. Volgende week Barcelona, waarvoor door 132 liefhebbers 774 duiven zijn ingekorfd en dat zijn er 41 meer dan vorig jaar. Ik wens u allemaal veel succes en een prachtige Barcelonavlucht toe.

Namens alle deelnemende IFC’s van de Brabantse Superleague,

Philip Geerdink

 

Top 10 Brabantse Superleague uitslag Agen jaarlingen

https://image.jimcdn.com/app/cms/image/transf/dimension=270x10000:format=png/path/s6be87c124c2bfad2/image/ibedf6801ab0f08d2/version/1487276223/image.png

836 duiven – 87 deelnemers

1.  Fr. van der Zanden,  Duizel

2.  Ko van Dommelen,  St. Philipsland

3.  Kees de Graaf,  Eethen

4.  Ko van Dommelen,  St. Philipsland

5.  Comb. Kroon & Erren,  Ven-Zelderheide

6.  A. Klijs, Achtmaal

7.  Johan Meulendijks,  Bakel

8.  B. Boeijink, Gorinchem

9.  Jack van Delft,  Dongen

10.  P. van der Heijden,  Nistelrode