Meer nieuws

Brabantse Superleague, Willemse & Dudok winnen Barcelonafinale 2024

06 Jul 2024

Waar zal ik beginnen deze keer, de vertwijfeling is me toegeslagen als ik mijn laptop openklap. Op vrijdag 5 juli j.l., de dag van de lossing van de koninginnenvlucht Barcelona, slingerde het bestuur van de Zuid Limburgse Unie het bericht in de ether dat ze de kritiek op hun functioneren beu waren. De vervolgstap was niet dat ze hun positie vacant stelden, ergo ze wierpen namens de Z.L.U. de handdoek in de ring en besloten om na de vlucht van Perpignan de stichting Z.L.U. maar gelijk integraal op te heffen, zonder ruimte te laten voor een eventuele doorstart van hun organisatie. De eminente oud-voorzitter en oprichter van de Z.L.U. wijlen Engelbert Jennekens zou zich uit schaamte in zijn graf hebben omgedraaid.

Het eens zo succesvolle bestuur van de Zuid Limburgse Unie, dat op handen werd gedragen door fondminded Nederland was gedegradeerd tot een stelletje incompetente bestuurders (?), een harde bewoording, maar ik kan er helaas geen pijptabak van maken. Een traditie van ruim 60 jaar terstond de nek omdraaien is een hard gelach voor een groep van 600 tot 800 trouwe Z.L.U.-aanhangers.

Als ik het betoog van de Z.L.U.-woordvoerder goed begrijp was de kritiek van de laatste dagen kennelijk de druppel die de emmer deed overlopen. Te beginnen met de emotionele aanvaringen m.b.t. de vergeten Agenduiven uit Beek, ontzettend vervelend, maar op zich een incident, kan iedereen en overal gebeuren!

Vervolgens een terechte hoop kritiek omtrent het zogenaamde ‘verbeterde’, niet transparante rekenprogramma, wat de heren bestuurders voor het seizoen 2024 hadden geïntroduceerd,  zonder dit vooraf in hun Periodiek te presenteren. Het komt er in het kort op neer dat de duiven die de eerste vluchtdag arriveren extra snelheidsmeters krijgen toebedeeld, een soort van bonus voor (veelal) de voorvlucht. Dit valt niet uit te leggen en is mijn inziens volstrekt onacceptabel!

Wat nu, zijn we overgeleverd aan het anti-fond getinte N.P.O.-bestuur? Zijn er personen met het grote fondspel in hun hart die hun schouders onder een nieuwe organisatie willen zetten, die de kerntaken van de Z.L.U. overnemen en zorgen voor goede internationale contacten? Het stille seizoen na Perpignan nadert met rasse schreden en zal denk ik bewogen zijn, meer dan ooit.

Genoeg gezegd over alle Z.L.U.-perikelen, stap ik nu over naar de spectaculaire vlucht vanuit Barcelona 2024 met zijn welverdiende overwinnaars. Barcelona werd gelost op vrijdag 5 juli, om 7.15 uur klonk het startschot onder de fel schijnende zon, die al vroeg in de ochtend aan het Catalaanse hemeldek gloorde. Een straffe zuidwesten wind op grote delen van de vluchtlijn met een draaiende wind in het Rhônedal, deed vermoeden dat de duiven weleens ’s avonds thuis konden zijn. In Frankrijk werden ruim 100 duiven aangemeld, in Belgë 14 en zelfs in Nederland 5 stuks. Met de nationale winnaar in ……het Zuidhollandse Ter Aar (dankzij het verbeterde rekenprogramma). Internationaal gaan de eerste 3 prijzen namelijk naar T. Koele & Zn uit Wezep, die nationaal genoegen moesten nemen met de 7e – 9e – 10e plaats! De zottigheid ten top! Waar is nu die aansluiting met de internationale rekenmodellen? Al met al zijn alle records verbroken en of dat een mooie vlucht vanuit Barcelona ten goede komt mag u zelf invullen. De grote fondduif evalueert, hij/zij wordt steeds sneller en maakt vaak dankbaar gebruik van de nacht.

Winnaar van de Brabantse Superleague is de combinatie Willemse-Dudok uit Wagenberg die hun 5-jarige Barcelonaduif om 5.31.05 uur op een afstand van bijna 1140 km het hok zag binnen snellen, goed voor 1181 mpm. Nummer 2 Johan Meulendijks uit Bakel werd met 8 mpm de baard afgedaan. Met 4 duiven in de race won het Wagenbergse duo 3 knappe prijzen. Chapeau met dit schitterende resultaat.

Onze felicitaties gaan uit naar alle prijswinnaars in deze BSL-uitslag van Barcelona, waarvan de meeste prijzen in het oostelijke deel van ons speelveld zijn verdiend. Het concours kon reeds om 10.03 uur op een afstand van 1122 km worden gesloten en dat van Barcelona.

Heeft u een reclame op deze uitslag dan kunt u deze via uw centrumleider indienen. De uitslag van de Supersprint zal in de loop van de week op onze website worden gepubliceerd. Hierop kunt u tevens de tussenstand van het kampioenschap van onze Superleague blijven volgen.          

Heel veel ontwikkelingen deze week, morgen korven we weer in voor nationaal Dax, net alsof er niets aan de hand is. Zoek allemaal nog een paar duifjes bij elkaar, het seizoen is in no-time aan zijn laatste proefstuk toe, daarna zien we verder. Hopelijk wint het gezond verstand. Allemaal veel succes op internationaal Dax.

Namens alle deelnemende IFC’s van de Brabantse Superleague,

Philip Geerdink 

 

 

Top 10 Brabantse Superleague uitslag Barcelona

774 duiven – 132 deelnemers

1.  Willemse & Dudok,  Wagenberg

2.  Johan Meulendijks,  Bakel

3.  Van Schijndel & znn,  Geffen

4.  Hans Versteegde,  Uden

5.  Toon Janssen, Helenaveen

6.  F. Zwiers, Terheijden

7.  Van Schijndel & znn,  Geffen

8.  Comb. Kroon & Erren,  Ven-Zelderheide

9.  Mark Valentijn,  St. Willebrord

10.  F.C.P. Textor,  Well