Meer nieuws

Castermans-Maes (Dilsen): 1e Prov. Valence Limburg 1.206 oude

30 Jun 2021

Dilsen: Het is een 3-tal jaar geleden, 2018 om juist te zijn, dat Gerry Castermans en Jenny Maes in de internationale “spotlights” kwamen te staan toen ze op Bourges nationaal tegen 8.962 jaarse de 1e en 2e prijs wonnen. U leest het goed…zowel plaats 1 als plaats 2 was toen voor dit super sympathiek duo. Toen al wisten ze te zeggen dat ze gingen verhuizen richting Dilsen en dat is ondertussen al gebeurd. Natuurlijk verhuist een super gemotiveerde liefhebber nooit zonder duiven. Een nieuw hok…een nieuwe uitdaging maar het bewijs dat de Castermans-Maes duiven ook in Dilsen hun klasse gaan laten bewonderen werd snel op tafel gelegd want in 2019 wonnen ze 1e provinciaal Fay-Aux-Loges tegen 3.972 jonge duiven. 

Gerry: “Het hoogtepunt, tot nu toe, van het huidige seizoen is natuurlijk deze provinciale zege. Op Valence had ik 3 duivinnen mee en ik moet eerlijk bekennen dat dit niet mijn favoriet terrein is maar deze provinciale zege heeft natuurlijk wat los gemaakt en dit smaakt naar meer. “

Totaal weduwschap

De basis van deze kolonie wordt gevormd met duiven van Ide Hoefs (Rekem) , Das Jos (Meldert) , Heyerick Etienne (Deinze – de Gevaert-Lanoo duiven) en Jos Goessen (NL). 
Te Dilsen wordt de kaart van totaal weduwschap getrokken en hiervoor hebben Gerry en Jenny 31 doffers en duivinnen ter beschikking. Als motivatie komen de koppels voor de inkorving een 2-tal uur samen zodat ze nadien nog rustig kunnen eten en drinken. Als werknemer van Schroeder-Tolisan wordt het volle vertrouwen aan dit gamma van bijproducten gegeven. Zo werd de vliegploeg voor de start van het seizoen behandeld met Orni-Chlam en enkele weken geleden kregen ze een tablet Appercox door het strot geduwd. Na thuiskomst, en dit gedurende 2 dagen, krijgen ze “Nano Tollyamin Power”. Qua voeder staan de Beyers Galaxy mengelingen op de menukaart.

“Blue Valence” 

Naast de provinciale zege zette “Blue Valence” haar ringnummer ook op plaats 6 op de nationale uitslag tegen 7.517 oude duiven. Deze schitterende duivin komt uit “185-17” (100% Hoefs Ide – half-broer 1e Nat. Bourges) x “337-17” ( een volle zus van de 2e Nationaal Bourges)

“Haar aankomst zal ik niet snel vergeten” weet Gerry te zeggen “van ver zagen we ze aanstormen en we wisten dat ze heel vroeg zou zitten. Voor zulke momenten doet een liefhebber het”

Gerry en Jenny…proficiat van het hele Herbots team . 
 

Stefan Mertens