Meer nieuws

Comb. Leijs-Geerings winnen Perpignan BSL

08 Aug 2024

2024 Zal de geschiedenis in gaan als het seizoen van de wisselvallige weersomstandigheden en ……wachten, hééél lang wachten. Deze keer werd de lossing voorzien op maandag 5 augustus, ondanks wat gekibbel van ons vaderlandse demissionaire bestuur van de ZLU bij Entente Belge, de inrichter van Perpignan. Ze kregen 0 op request, m.i. terecht gezien de perfecte voorspellingen voor maandag en dinsdag.

De zon zal nauwelijks vol aan de hemel hebben gestaan toen het startschot om 7.00 uur werd afgeschoten. Ruim 14.000 duiven van het kruim van de Westeuropese fondelite verdwenen in rap tempo als stippen aan de horizon, op weg naar huis. Pakweg een 170 duiven arriveerden er dezelfde avond in Frankrijk, hier deed België er nog een 100 bovenop om tot slot met een gering aantal van 7 aankomsten in Nederland de nacht in te gaan.

Zeeuws-Vlaanderen had de 2 snelste duiven van deze laatste editie van ZLU Perpignan onder hun gelederen, de overvlucht bleek op deze maandagavond op voorhand geklopt te zijn. Gelukkig voor hen werd e.e.a. de volgende dag weer glad gestreken. Twee duiven vielen er binnen de grenzen van onze Superleague. 

Voorlopig is en blijft dit het laatste vluchtverslag van de Brabantse Superleague, we gaan het ‘stille seizoen’ in met veel onzekerheden v.w.b. ons spelletje op de internationale marathonvluchten. Wie gaan de honneurs waarnemen van de ZLU en wat zal onze rol daarin zijn? Veel vragen die ons bezig houden, die hopelijk deze winter beantwoord gaan worden. Aan alles komt een eind zal men achter de bestuurstafel hebben gedacht, vele jaren van succes en onbaatzuchtige inzet, waarbij de duiven op 1 stonden en Nederland op de kaart werd gezet als de ‘place to be’ voor marathonduiven. Dat alles hebben we te danken aan de Z.L.U., vergeet dat niet, vele jaren sportplezier tot op het hoogste niveau. Een doorstart met nieuwe bestuurders lijkt mij de redding van onze hobby, alles beter dan dat je bent overgeleverd aan de ‘hoogstbiedende’. Het is te hopen dat het gezond verstand mag zegevieren.

De BSL bracht 774 duiven bijeen voor Perpignan, het traditionele slotstuk van de ZLU. De overwinning in onze Brabantse Superleague werd opgeëist door Eric Leijs en Marion Geerings uit het Westbrabantse Ossendrecht. Eric klokte zijn blauwwitpen om 21.05.19 uur op een afstand van 954 km. Deze klepper behaalde een snelheid van 1129 mpm en speelde hiermee de 3e prijs nationaal en werd glansrijk overwinnaar van ons samenspel. Na een ijzersterke uitslag op Bergerac vorige week is dit toch echt de kers op de taart van het vliegseizoen 2024. Twee duiven mee, twee duiven in de uitslag en dat is een 100% score. Alle hulde voor deze Ossendrechtse combinatie, het is jullie van harte gegund.

De tweede duif, die ’s avonds zijn hok wist te bereiken zat bij Piet de Jong uit De Heen, die met 1107 mpm nog 28 meter overhield op nummer 3 Jeroen van Heumen uit Oss. Het mooie weer zorgde ervoor dat Perpignan reeds om 13.28 uur op een afstand van 980 km kon worden gesloten aan een snelheid van 709 mpm.

De felicitaties zijn er voor alle BSL-prijswinnaars van deze geslaagde vlucht vanuit Perpignan.

Heeft u een reclame op deze vlucht dan kunt u deze via uw centrumleider indienen. Voor een overzicht van de kampioenen en kampioenduiven kunt u terecht op onze website. De prijsuitreiking zal dit jaar worden verzorgd door IFC Kaatsheuvel. Hopelijk zijn we volgend jaar weer van de partij, zodat we met zijn allen op provinciaal niveau de degens mogen kruisen op de internationale vluchten.

Namens alle deelnemende IFC’s van de Brabantse Superleague,

Philip Geerdink

 

 

Top 10 Brabantse Superleague uitslag Perpignan

774 duiven – 79 deelnemers

https://image.jimcdn.com/app/cms/image/transf/dimension=270x10000:format=png/path/s6be87c124c2bfad2/image/ibedf6801ab0f08d2/version/1487276223/image.png

1.  Comb. Leijs-Geerings,  Ossendrecht

2.  P. de Jong Gzn,  De Heen

3.  J. van Heumen,  Oss

4.  Mevr. M. van Geel,  Nieuw-Vossemeer

5.  P. de Jong Gzn,  De Heen

6.  Belleter-de Weerd,  Nispen

7.  Belleter-de Weerd,  Nispen

8.  Mevr. M. van Geel,  Nieuw-Vossemeer

9.  Mevr. M. van Geel,  Nieuw-Vossemeer

10.  A. Klijs, Achtmaal

 

Hokkampioenschap 2024

1.  Johan Meulendijks,  Bakel

2.  Mevr. M. van Geel,  Nieuw-Vossemeer

3.  Belleter-de Weerd,  Nispen

4.  J. van Heumen,  Oss

5.  R. de Leeuw, Made

 

Duifkampioenschap 2024

1.  Nico Pronk, Mill  -  21-2141053

2.  R. de Leeuw, Made  -  21-2112435

3.  Van Schijndel & znn,  Geffen -  19-3939774