Meer nieuws

Filipovic Adela en Daniel winnen 1ste Nationaal Chateauroux bij de jeugd.

20 Aug 2020

Afgelopen weekend werd de eerste vlucht gespeeld waarbij de jeugd aparte uitslagen krijgt op Nationale vluchten. Deze vlucht was Chateauroux. 

Met trots kunnen wij, als Jeugdclub Vlaams-Brabant, zeggen dat de 1ste Nationaal jeugd en 1ste Provinciaal Jeugd in onze regio gespeeld werd. Nationaal wint deze duif tussen de elite van de duivensport de 17de Nationaal tegen 20.789 jonge duiven. Een geweldige prestatie en dit voor de toekomst van onze sport. Dit top duifje zit op de hokken van de 14- en 15-jarige Daniel en Adela Filipovic uit Liedekerke.

Dit was voor hun een grote verrassing, omdat ze nog maar 4 jaar zelfstandig met de duiven spelen. Als je naar de uitslagen van het lokaal in Ninove gaat kijken, zie je dat ze elke week kopduiven spelen en zijn ze aan heel sterk seizoen bezig. 

Wanneer we hun vragen welke voeding ze geven, zeggen ze met fierheid dat ze enkel Versele-Laga voederen. De Jeugdclub Vlaams-Brabant schenkt hun een zak duiveneten van Anthoons Duivenvoeders, die hun eigen mengelingen hebben, gemaakt bij Versele-Laga.

Wij wensen Adela en Daniel nog heel veel succes en speelplezier!