Meer nieuws

Hans en Evert-Jan Eijerkamp vlammen ook in 2022 opnieuw en zetten Brummen nog sterker op de duivenwereldkaart

24 Feb 2023

In het jaar 795 werd er voor het eerst geschreven over het plaatsje Brimnum toen de toenmalige graaf Wrachar enkele boerderijen schonk aan de evangelieprediker Liudger. Dit was het begin van wat later zou uitgroeien tot Brummen, een plaatsje in het oosten van Nederland tussen Arnhem en Zutphen waar nu 8.500 mensen wonen met in de gehele gemeente Brummen ruim 21.000 mensen. Brummen is in de duivenwereld een hele bekende plaats waar mensen van uit alle uithoeken van de wereld naar toe komen om de duiven en hokken te mogen bewonderen van Hans en Evert-Jan Eijerkamp. In de duivenwereld is de familie Eijerkamp een begrip en dat al vele, vele jaren. Hans Eijerkamp (88) zette zijn eerste stappen in de duivenwereld in 1950. Jaren later volgden zijn kinderen, Evert-Jan, Hans-Jaap en Martin die allen met dezelfde bacil werden besmet. Door een noodlottig ongeval kwam zijn jongste zoon Martin op jonge leeftijd tragisch aan zijn einde en ging Hans-Jaap andere hobby’s prefereren en zo gingen vader en zoon Evert-Jan (61) door met hun passie. Zakelijk is de familie zeer succesvol want Eijerkamp is één van de toonaangevende woonwinkels, met vestigingen in Zutphen en Veenendaal, in Nederland en verschijnt Eijerkamp ook wekelijks op de Nederlands buis waar zij in verschillende woonprogramma’s mee participeren. Met ruim 300 werknemers vergt dat natuurlijk enorm veel energie en tijd en dan zijn de duiven natuurlijk de plek om te relaxen en om de vele beslommeringen te doen vergeten. Maar net als met het succesvolle ondernemen, is de lat ook enorm hoog gelegd bij de duiven en werd Zutphen, van waaruit Hans ooit met de duiven begon, al veel te klein. Zodoende zetelde de familie in 1978 op de Greenfield Stud in Brummen neer welke werd omgetoverd tot een waar duivenparadijs. 

In tussenliggende 45 jaren bouwden Hans en Evert-Jan verder aan hun eigen stam met unieke duiven die niet alleen in Brummen, in Nederland, in Europa maar gewoon wereldwijd succesvol en gekend is. Om tot hier te geraken moest er veel bloed, zweet en tranen vloeien maar moesten er ook capabele en goede mensen om hun heen komen die wilden en konden meebouwen om zo enorm succesvol te gaan worden. Team Eijerkamp is dan ook in de loop van die 45 jaar enorm meegegaan met de passie en ontwikkelingen van de heren Eijerkamp en heden ten dage zijn Hans en Evert-Jan omringd door Oliver Sabol, trainer/verzorger bij Lotte Eijerkamp, Kees v.d. Beek, trainer/verzorger bij Hans en Evert-Jan Eijerkamp, Esther Noorderijk die een afdeling met jonge duiven op haar neemt, Arnold Paalman en Rick Wuestenenk die de kweek en opslag duiven verzorgen en Henk Jurriens die de rechterhand is van Hans en Evert-Jan en voor velen het eerste aanspreekpunt van Team Eijerkamp.

Het begin van de carrière van Hans was als die van zovelen met een duifje van die en die tot Hans in de gaten kreeg dat hij er op die manier niet ging komen. Een dus werd elke cent opzijgelegd om goede duiven te kopen en zie de prestaties gingen sindsdien omhoog. In 1964 toog Hans naar Arendonk en werden er 5 jonkies gekocht bij de legendarische Gebr. Janssen Deze duifjes waren een schot in de roos en vanaf toen ging het enkel en alleen meer bergopwaarts. Toen ook zijn zonen actief meegingen in zijn passie werden er nog meer gerichte aankopen gedaan waaronder vele Nationale Asduiven, Nationale winnaars en topduiven uit zowel Nederland als België. Geweldig kruisingsmateriaal werden de Van Loon duiven en vooral deze sterke Van Loon duiven zorgden voor de power en endurance tegen de Janssen duiven. Deze Van Loon duiven werden op voordracht van sterspeler in de 70-er en 80-er jaren, wijlen Antoon van Haaren uit Heesch aangekocht bij kennissen en familie van hem (o.a. Leo v.d. Werff, Aad van Berkel, Jaap Grotendorst) en hiermee bouwden Hans en Evert-Jan hun eigen succesvolle soort uit met in de basis deze Janssen X Van Loon duiven. Ook werden er een aantal duiven aangeschaft bij Willem de Bruijn en naast enkele rechtstreekse De Bruijn die top hebben gevlogen in Brummen hebben er zich intussen ook een groot aantal bewezen in de kweek. 

Schatbewaarder van de Leo Heremans duiven

Een nu al legendarische rit was, op aanraden van vriend Willem de Bruijn, naar het tandem Leo Heremans en Karel Ceusters. Hier waren de mannen sprakeloos van de vele kwaliteit die er toen huisde op de hokken in Vorselaar. Er werden een 30-tal jonkies besteld om te gaan spelen en sindsdien mag gerust gezegd worden dat Hans en Evert-Jan Eijerkamp het erfgoed van Leo Heremans bewaren en cultiveren want deze duiven vormen een van de belangrijke pijlers van de hedendaagse topprestaties. Topduiven als ‘Euro’, ‘Jackpot’, ‘Rossi’, ‘Spinneke’, ‘Thorwald’, ‘Mysterious’ en natuurlijk de ‘Nieuwe Olympiade’ werden voor veel geld getransfereerd naar Brummen en staan ook aan de basis van vele successen bij talloze liefhebbers wereldwijd. Ondanks dat Leo intussen helaas gestopt is met de actieve duivensport zijn de nazaten van deze duiven nog volop aanwezig en maken ze de sier op de vluchten van 100 – 500 km bij menig liefhebber.

Kees en Oliver hebben alle reden tot lachen na wederom een geweldig seizoen

 

‘Olympic Jozef’, 2x 1e Nat. Asduif in Nederland

Een andere belangrijke move waren ook enkele gerichte aankopen bij Gerard en Bas Verkerk die in kruising met de eigen opgebouwde stam duiven voor een boost zorgden in de prestaties op de vluchten van 400 – 700 km. ‘Olympic Jozef’ werd gekweekt uit deze succesvolle kruising Verkerk X Eijerkamp want zijn vader ‘Solange Jr’, direct uit ‘Olympic Solange’ van Gerard en Bas, was hierin gekoppeld aan een topduivin van Hans en Evert-Jan ‘Tegan’ welke wederom een gouden nazaat is van deze Janssen X Van Loon kruizingen. 
 ‘Olympic Jozef’ vertegenwoordigde Nederland op de laatste Olympiade in Oradea en ‘Olympic Jozef’ werd uiteindelijk, als jaarling, 4x Nationale Asduif in Nederland op zowel de midfond als eendaagse fond. Ook in de kweek blijken zijn genen al goud waard want naast een aantal beloftevolle jaarlingen komend seizoen is hij ook al grootvader van o.a. 2e NPO Orleans tegen 4.532 duiven.

We willen toch in het kort nog even de beste resultaten van ‘Olympic Jozef’ benoemen;

1. Nat. Asduif Eendaagse Fond WHZB/ BotB 2020
1. Nat. Asduif Midfond De Allerbeste 2020
1. Nat. Asduif Eendaagse Fond PIPA 2020
1. Nat. Asduif Eendaagse Fond FCI World Best Pigeon 2020
2. Nat. Asduif Allround WHZB 2020
2. Olympiade duif Cat. G Jaarlingen Roemenië 2022
5. NPO Chateaudun               4.058 duiven
7. NPO Fay aux Loges            5.735 duiven
11. Nationaal                         14.036 duiven
12. Niergnies                          6.400 duiven
13. NPO Fay aux Loges          9.218 duiven
14. Sezanne                            4.195 duiven
15. Quievrain                         1.202 duiven

Introductie Gebr. Leideman duiven op de Greenfield Stud

Hans en Evert-Jan blijven nooit stil zitten natuurlijk en staan daardoor vaak als een van de eersten bij opkomende sterren op de stoep, zoals in 2018 waar ze aanklopten bij de Gebroeders Andre en Bert Leideman. Ook hier werden een aantal jongen aangeschaft om in 2019 mee te gaan spelen en zie het volgende succes was geboren. Deze jongen werden enkel en alleen op de nalijn gespeeld waarin een rechtstreekse Leideman, ‘Speedy Grizzle’, het schopte tot 1e Nationale Asduif Speed/Natour WHZB/ TBoTB. Niet alleen deze topduivin maar ook ‘Kai Mook’ weten wat winnen is want laatstgenoemde won 3x 1e prijs in groot verband op de Eijerkamp hokken. Toen in 2020, door een noodzakelijke verhuizing, de gehele vliegploeg van Andre en Bert Leideman bij PIPA verkocht werd moest Team Eijerkamp diep in de buidel tasten om een aantal toppers aan te schaffen waaronder ook ‘Viton’ en ‘Daughter Goed Grijs’, de ouders van ‘Speedy Grizzle’. 

 

Superkoppel Viton X Daughter Goed Grijs

Zowel ‘Viton’ als ‘Daughter Goed Grijs’ hadden beiden al overwinningen behaald op de hokken van de gebroeders Leidemannetjes en ze werden in Brummen in korte tijd ook al ouders en grootouders van meerdere asduiven een eersteprijswinnaars. Zo zijn ze intussen ouders van:

  • Speedy Grizzle’, 1e Nat. Asduif Natour WHZB in 2019
  • ‘Jitters’, 1e Prov. Asduif Vitesse Afd. 8 in 2022
  • ‘Gucci Grizzle’, 1e Prov. Asduif Natour Afd. 8 in 2021
  • ‘Grizzly Diamond’, 1e Prov. Quievrain - 12.633 duiven, 1e Heusden-Zolder - 7.320 duiven
  • ‘Ramisha’, moeder 3e Nat. Asduif Jonge duiven De Allerbeste in 2021

 

‘Viton’ en ‘Daughter Goed Grijs’ zijn intussen al grootouders van

  • NL22-379, 1e Prov. Gennep - 12.570 duiven bij Gebr. Leideman
  • ‘Grizzle Euro’, 3e Nat. Asduif Jonge Duiven De Allerbeste in 2021
  • ‘Golden Chanty’, 1e Prov, Marche - 10.983 duiven, 1e Prov. Arlon - 3,722 duiven, 2e Burdinne - 7,245 duiven, 5e Quievrain - 8,996 duiven.
  • ‘Eileen’, 1e Prov. Asduif Jong Superfondclub in 2022

‘Grizzly Diamond’ en ‘Golden Chanty’ werden afgelopen seizoen nog gespeeld door Peter Jansen uit Kleve en tijdens zijn totale verkoop in November aangekocht om de gelederen in Brummen te komen versterken en om de dynastie om het gouden koppel ‘Viton’ en ‘Daughter Goed Grijs’ nog verder uit te bouwen.

 

De verzorging bij Lotte Eijerkamp en Hans en Evert-Jan Eijerkamp

Er wordt op de Greenfield Stud al sinds mensenheugenis onder twee namen zeer succesvol gespeeld en dat op alle vluchten van 130 tot en met 700 km. In het verleden werd er ook nog de Marathon gespeeld maar dit paste gewoon niet meer in de beschikbare dagelijkse uren want elk discipline vergt een andere training natuurlijk. Bij Lotte Eijerkamp wordt er traditioneel weduwschap gespeeld met zowel doffers als duivinnen terwijl bij Hans en Evert-Jan Eijerkamp enkel en alleen met duivinnen gespeeld wordt. Het seizoen 2023 zullen bij Lotte Eijerkamp een 20-tal duivinnen en 50 weduwnaars hun opwachting maken terwijl bij Hans en Evert-Jan een 90-tal duivinnen aan de start zullen verschijnen. De gehele ploeg is in Januari gekoppeld en zullen normaal hun eigen jongen grootbrengen voordat ze in Maart op weduwschap gaan. Tot en met eind april trainen de duivinnen 1x per dag en vanaf mei gebeurt dit 2x daags terwijl de doffers komend seizoen 1x per dag verplicht zullen trainen.

2 dagen voor het inmanden worden de duiven gelapt in Heteren (33 km) en bij thuiskomst zit dan de partner achter de tralies te wachten en mogen ze even aan elkaar ‘ruiken’. Hierna worden ze direct weer gescheiden en gevoerd want ’s avonds staat de normale training van een uur weer te wachten. Bij inkorven wordt het hok verduisterd en worden de duiven zonder te tonen in de mand gestoken. Zaterdags bij thuiskomst zit de partner weer te wachten en mogen ze dan een tijdje van en met elkaar genieten. In principe gaan alle duivinnen wekelijks de man in want rust roest is het credo als ook dat anders de duivinnen te snel gaan aanlopen. In het seizoen zitten de duivinnen de gehele dag buiten in de ren en dit met mooi en minder mooi weer terwijl ze ’s avonds en ’s nachts op kappelletjes binnen in het hok verblijven. Alle oude duiven worden op eieren geënt voor PMV en nadat jongen gespeend zijn geënt voor pokken als ook ontluist zodat ze dan ook gereed zijn voor het seizoen. 

De vlieghokken van Lotte Eijerkamp

 

Het voederen van de duiven op de hokken bij Lotte en Hans en Evert-Jan geschiedt geheel verschillend maar het leeuwendeel van de Beijers mengelingen is een mix van Vandenabeele, Koopman All-in One, Galaxy Sport Light. Daarnaast wordt er o.a. extra hennep, eivoer en snoepzaad gegeven als ook dagelijks een vers portie gritSupplementen in de vorm van Probac, Sedochol, Roze Mineralen van Dr. Marien, Recovery van Jaap Koehoorn, worden in het vliegseizoen ook wekelijks over het voer verstrekt.

Medisch gezien wordt niets aan het toeval overgelaten. 

Gebalde vuisten na wederom een succesvolle vlucht

 

Dierenarts Tony Oranje komt iedere maandag op bezoek om de duiven te inspecteren. Uit elke afdeling worden dan 2-3 duiven uitgebreid onderzocht als ook van alle duiven wordt de mest gecheckt. Desondanks worden de duiven ook ‘preventief’ medisch begeleid. Bij thuiskomst zitten er eerst elektrolyten in het drinkwater en ’s avonds en op zondag gaat er een ontsmetting in het water om meegenomen ziekteverwekkers in de kiem te smoren. Daarnaast krijgen de duiven in het seizoen wekelijks iets tegen de luchtwegen. Een van de belangrijkste dingen is echter wel dat direct na afloop van het seizoen een 3-weekse kuur wordt gedaan met Orniflox als ook direct er achteraan een kuur van een week met Fungitrax tegen de aspergillus en omdat dit eigenlijk midden in de ruitijd plaatsvindt heeft het echter het meeste werk daar de immuniteit van de duif dan op het laagst is. Dit is een standaard geworden sinds het aanstellen van Tony Oranje als medisch adviseur op de Eijerkamp hokken sinds 2011.

Kees, Hans, Evert-Jan en Esther tijdens de ‘tactiek bespreking’

 

De jonge duiven bij Lotte Eijerkamp worden op de deur gespeeld en krijgen bij het spenen eerst een kweekmengeling waarna er na een 5-6 weken wordt overgestapt op de eigen basismenging die op de hokken van Lotte vorig jaar bestond uit de eiwitarme Vandenabeele mengeling gemengd met een vliegmengeling van Theunis. Bij Hans en Evert-Jan Eijerkamp gaan de jongen sinds afgelopen jaar eerst een 8-tal weken in de tent, welke het eigen systeem is van Esther, zodat de duiven in hun eerste weken op die manier zich vertrouwd kunnen maken met de omgeving en alles wat er omheen gebeurt. Na deze 8 weken worden ze losgelaten en dan hebben ze 3-4 dagen nodig voordat ze dan ook al bijna een half uur lang vliegen. 

Dit wordt hierna verder uitgebouwd en na 2 weken staan ze 1,5 uur in de lucht en beginnen ze met het wegtrekken. Het opleren van de jonge duiven gebeurt veelvuldig en altijd mandje voor mandje. Voor het seizoen worden de duiven zo’n dertig keer weggebracht en dit tot Ravenstein. Voor de eerste vlucht worden de jongen bij Lotte al gescheiden waarna ze tien weken ‘op de deur’ vlogen. Op het hok van Esther is het gezelligheid troef en liggen in alle hoekjes en gaten wel een koppeltje te scharrelen of te broeden.

 

Het seizoen 2022

Ook in 2022 werd er wederom fenomenaal gepresteerd en om alles te benoemen zoude we een hele cijferreeks neer kunnen zetten waar we beperken ons tot enkele highlights op de hokken van Team Eijerkamp;

3. Gouden Duif Winnaar Nederland
4. Nat. kampioen Beste Liefhebber van Nederland WHZB 

Bierges  187 km                                   
1-2-3-4-5-6-7-8-9-13 etc.  2,750 duiven

Prov. Morlincourt  359 km                                   
1-2-15-20-24-25-33-43-44-48-63-66-67-etc  17,024 duiven

Morlincourt    359 km                                               
1-2-4-5-9-10-11-12-13-17-18-19-20-21-22 etc. 4,975 duiven               

Niergnies  299 km                                   
1-2-5-8-25-26-27-35-36-37-38-39-41-47 etc. 5,031 duiven

NPO La Ferte St. Aubin  574 km                                   
1-7-9-10-15-28-32-55-66-67-80 etc.  6,865 duiven      

NPO-South Chateaudun  567 km                       
1-2-5-6-8-12-13-14-15-17-24-25-29-40-41-42 etc.   2.697 duiven

Bierges   187 km                                   
1-2-5-8-9-10-11-15-18-21-22-23-24-27-28 etc.   5,258 duiven

Enkele toppers van het 2022 seizoen

Enkele top duiven van het seizoen 2022 willen wij u graag laten zien

 

NL20-1248249 ‘Flamengo’

Deze topduivin uit ‘New Euro’ won in 2022 18 prijzen waaronder vele kopprijzen en schaarde zich bij de tien Nationale Asduiven in Nederland.
Vader: DV07462-14-432 ‘New Euro’, 1e Olympiade duif Duitsland Jonge Duiven in 2015
De ‘New Euro’ is intussen een kweker van gouden klasse want al 4 jaar op rij staat een van zijn kinderen bij de 10 Nationale Asduiven in Nederland.
Moeder: NL18-1628289 ‘Aura’, dochter uit de ‘Vetblauwe Jackpot’ een van de topkweekzonen van de legendarisch ‘Jackpot’.

‘Flamengo’ is winnares

3. Prov. Asduif Midfond Afd. 8 2022
4. Prov. Asduif Vitessse Afd. 8 2022
6. Nat. Asduif Vitesse De Allerbeste 2022
9. Nat. Asduif Vitesse/ Midfond Pipa 2022
3. Chalons en Champagne     1.251 duiven
8. NPO Morlincourt               8.903 duiven
8. Bierges                               4.292 duiven
10. Bierges                             5.258 duiven
11. Tienen                              5.780 duiven
19. Morlincourt                      4.975 duiven
32. Chalons en Champagne   2.821 duiven
36. Prov. Quievrain                 13.403 duiven
39. Prov. Niergnies                10.367duiven

NL20-1248421 ‘Octavia’

Een superdochter van ‘Luka Modric’ welke als jaarling al een 1e won in de regio en in 2022 wederom meerder topprijzen won incl. 2e provinciaal tegen 17.000 duiven waar ze uiteindelijk door hokgenoot ‘Kai Mook’ werd verslagen.
Vader: NL18-1627863 ‘Luka Modric’, de superduif welke als jonge al 4 Nationale titels won zijnde 1e Nationale Asduif in 4 verschillende competities. Intussen is /Luka Modric’ een begenadigd kweker en is hij vader en grootvader van verschillende toppers, eerste prijsduiven en asduiven. 
Moeder: NL19-1667359 ‘Lady Hawk’, een rechtstreekse dochter van ‘Murphy’s Law’ van Willem de Bruijn. ‘Lady Hawk’ won als jonge 5e Tienen tegen 3.734 duiven op de Eijerkamp jokken maar helaas werd ze 3 dagen later gepakt door de havik en was haar vlieg carrière voorbij. Gelukkig misschien want intussen is ze een bewezen kweekduivin 

‘Octavia’ is winnares van 
6. Prov. Asduif Vitesse Afd 8 2022
1. Tienen                    2.438 duiven
2. Prov. Morlincourt   17.024 duiven
9. Morlincourt             2.156 duiven
9. Chimay                   1.089 duiven
12. Niergnies              2.435 duiven
14. Melun                   1.807 duiven
16. Bierges                 2.271 duiven

NL19-7007129 ‘Naomi’

Een superduif die 5x 1:1000 speelde en die direct na haar 2e regionale overwinning in 2022 van de vliegploeg werd afgehaald om de kweek te gaan versterken want haar genen zijn goud !!!
Vader: NL13-1829067 ‘Turbo Rossi’, de supercrack die 5x 1e prijs won in groot verband en die vader, groot- en overgrootvader van heel veel eersteprijswinnaars. Een zuivere top Heremans kweker, kleinzoon van ‘Nieuwe Rossi’ X ‘Eenoogske’, die zijn gelijke bijna niet kent.
Moeder: NL15-1897807 ‘Uniek’, de duivin met de gouden eieren want ze is moeder en grootmoeder van vele topduiven en ‘Uniek’ is dochter van ‘Barend J’ X ‘Anniek’ welke wederom kleindochter van de legendarische ‘Euro’ is. 

‘Naomi’ is winnares van

1. Niergnies                6.400 duiven
1. Morlincourt            4.975 duiven
2. Quievrain               6.209 duiven
2. Niergnies                2.333 duiven
3. Niergnies                5.573 duiven
3. Quievrain               2.681 duiven
22. Chalons                 1.459 duiven
25. Quievrain             4.009 duiven
26. Prov. Niergnies    10.065 duiven

NL19-1248587 'Kai Mook'.
Bought as a squeaker from Andre and Bert Leideman and flown on the Eijerkamp lofts in which she won 3 first prizes in big competition with in 2022 the 1st provincial against 17,024 pigeons. Claire', a sister of 'Kai Mook', also won 3 first prizes in the big competition with the Leideman brothers. 
Father: NL17-1864074 'Son Crack 19' which is a son of 'Crack 19' X top hen 'Jet' who won 3 pure first prizes. 'Crack 19' and 'Jet' are standard-bearers in breeding with the brothers meanwhile.
Mother: NL17-1753533 'Sister Goed Grijs', a full sister of 'Goed Grijs' the star on Leideman's loft which won 7x 1st prizes.

'Kai Mook' is winner
7. Prov. acebird short distance in Division 8 in 2022
8. Prov. acebird Allround in Division 8 in 2022
1. Prov. Morlincourt 17,024 pigeons
1. Bierges 2,271 pigeons
1. Dizy le Gros 1,758 pigeons
4. Bierges 4,925 pigeons
7. Prov. Niergnies 10,065 pigeons
9. Prov. Niergnies 6,829 pigeons
9. Tienen 2,438 pigeons

 

NL20-1248775 ‘Alissa’

Deze top duivin uit ‘Tanguy’ won afgelopen seizoen 20 prijzen en werd uiteindelijke 4e Nationale Asduif. Zij is wederom een dochter van ‘Tanguy’ die intussen een van de beste Verkerk kwekers van Nederland aan het worden is want tot in de 3e generatie brengt deze topper nu al winnaars en asduiven voort.
Vader: NL15-1706564 ‘Tanguy’, kleinzoon van ‘Olympic Solange’, en één van de topkwekers op de Eijerkamp hokken. Deze rechtstreekse doffer van Gerard en Bas Verkerk is vader, grootvader van meerdere toppers als ook dat hij vader is van de 1e Nationale Asduif Eendaagse Fond in 2018/2019.
Moeder: NL16-1255417 ‘Shine’, een pure Janssen van Loon duivin welke moeder is van meerdere toppertjes. Zij is volle zus van topkwekers ‘Inbred Don Leo’, moeder van ‘Xenon’, 1e Nat. Asduif Eendaagse Fond als ook zus van ‘Flash Leo’, welke vader is van o.a. 6e Nationale Asduif WHZH maar ook een provinciale winnaar tegen ruim 10.000 duiven.

‘Alissa’ won o.a.
3. Regionale Asduif Natour in 2022
4. Nat. Asduif Oude duiven Pipa in 2022
5. Regionale Asduif Eendaagse fond in 2022
6. Bierges                   3.901 duiven
8. Menen                    2.652 duiven
8. Niergnies                2.333 duiven
17. Tienen                  5.780 duiven
24. Prov. Morlincourt   8.903 duiven
29. Chimay                 3.854 duiven
33. Tongeren              1.613 duiven
39. Quievrain             5.095 duiven

NL22-7073644 ‘Eileen’

Deze vetblauwe duivin werd kampioensduif provinciaal bij de Superfondclub voor Lotte Eijerkamp. Zij is een dochter van ‘Speedy Grizzle’ als ook kleindochter van de legendarische ‘Nieuwe Olympiade. ‘Eileen’ werd 9x gespeeld als jong en won 8 prijzen.
Vader: NL17-1821487 ‘Blue Magic’, een geweldige zoon uit de ‘Nieuwe Olympiade’ X ‘Rosie’ welke een van de beste duivinnen is geweest van de ‘Nieuwe Olympiade’. Kinderen en kleinkinderen van ‘Nieuwe Olympiade’ zijn vooraanstaand in de kweek bij vele kampioenshokken wereldwijd. In China zijn de nazaten van de ‘Nieuwe Olympiade’ legendarisch aan het worden op de vele OLR hokken.
Moeder: NL19-1248576 ‘Speedy Grizzle’, 1e Nationale Asduif Speed/Natour WHZB in 2019 en deze topper werd maar 4x gespeeld waarin zij 3x 1:1000 !!!! won. ‘Speedy Grizzle’ is dochter van het gouden koppel ‘Viton’ X ‘Daughter Goed Grijs’

‘Eileen’ is winnares van
1. Prov. Asduif Jong Superfondclub Afd. 8 in 2022
2. Nanteuil                     325 duiven
6. Bierges                  2.750 duiven
18. Prov. Niergnies     8.555 duiven
28. Dizy le Gros          1.097 duiven
75. Quievrain             2.580 duiven
95. Morlincourt          1.358 duiven

NL20-1248776 ‘Dino’

Deze weduwnaar werd als jong enkel onverduisterd opgeleerd en nadat hij als jaarling in de 2e helft van het seizoen al zijn kunnen had getoond drukte ‘Dino’, kleinzoon van ‘Tanguy’, in 2022 een dikke stempel op de prestaties en werd hij uiteindelijk 3e Semi-Nationale Asduif in de Noordelijke Unie op de eendaagse fond.
Vader: NL17-1277661 ‘Panamera’, een zoon van ’Topper Harley’ X ‘Princes’ en gehaald bij vader en zoon Verkerk. ‘Panamera’ is intussen ook al vader van meerder toppertjes in Brummen.
Moeder: NL19-1412265 ‘Puck’, dochter van superkweker ‘Tanguy’ en volle zus van ‘Xenon’, 1e Nat. Asduif Eendaagse Fond bij de Fondspiegel 2018/2019.

‘Dino’ is winnaar van;
3. S-Nat. Asduif Eendaagse Fond Noordelijke Unie in 2022
8. Prov. Asduif Eendaagse Fond in Afd. 8 in 2022
6. S-Nat. Vierzon                    3.142 duiven
22. NPO Vierzon                     3.993 duiven
27. NPO Chateauroux            3.304 duiven
27. Chimay                              3.540 duiven
32. NPO Laon                         11.179 duiven
40. Sens                                  1.599 duiven
42. Chalons                            3.347 duiven