Meer nieuws

Jack van Delft grote overwinnaar op Narbonne

31 Jul 2024

Code rood had het IWB, ressorterend onder de NPO, reeds dagen tevoren uitgevaardigd over afgelopen weekend. Niet geheel onterecht als u vrijdagavond de beelden uit Parijs heeft gevolgd van de openingsceremonie van de Olympische Spelen. Het regenwater kletste onafgebroken over onze sporters en de toegestroomde sportfanaten neer. Jammer dat zo’n groots evenement in het water viel, gelukkig voerde de Franse grandeur alsnog de boventoon.

Op zaterdag plots tropische temperaturen en een restant van een breed regenfront over het noorden van Frankrijk, dus reden temeer om de lossing opnieuw uit te stellen naar zondag.

En dan……zondag 28 juli werden onze duiven om 9.45 uur bij hoge temperatuur en een zwaarbewolkte hemel in Narbonne gelost. Verontrustende Facebookberichten lieten het thuisfront al snel weten dat ze 40 minuten na lossing nog volop duiven boven Narbonne-Plage zagen rondcirkelen. Dat beloofde niets goeds, menigeen zal de aanmeldingen op Pipa, met angst en beven, op de laptop of gsm hebben gevolgd. Slechts 1 duif op een afstand van 712 km (!) wist op de dag van lossing zijn hok te bereiken. De volgende morgen volgden de aanmeldingen elkaar gelukkig in rap tempo op, om later op de dag weer door de hitte te worden afgeremd.

De snelste duif internationaal viel opnieuw in Nederland, in het Gelderse Rhenen, hier werd reeds om 8.04 uur geklokt en dat op een afstand van maar liefst 288 km verder dan de Franse melding van de dag ervoor. De winnaar zette een snelheid van 1090 mpm op de borden, ruimschoots voldoende om de concurrentie in binnen- en buitenland op de knieën te krijgen. In heel het land konden vroege aankomsten worden genoteerd, we waren reeds volop met Perpignan in de weer toen in onze contreien de concoursen konden worden gesloten. Narbonne 2024 zullen we over jaren nog herinneren als een fondkraker pursang.

De Brabantse Superleague bracht 755 duiven aan de start, bijeen gebracht door 85 liefhebbers. Het percentage jaarlingen was dit jaar aanzienlijk minder dan voorgaande edities. De verliezen op Agen ZLU en Bordeaux zullen hier absoluut debet aan zijn. De snelste duif in tijd en meters moeten we zoeken in Dongen en wel bij sportvriend Jack van Delft, hij klokte zijn bovenste van de poulebrief om 10.27.16 uur op een afstand van 954 km, goed voor 899 mpm, oftewel 54 km per uur. Da’s geen kattenpis om met een dergelijke snelheid een concours te winnen in de Brabantse Superleague. En als ik u dan vertel dat de heer Van Delft maar 0,8 mpm overhoudt t.o.v. nummer 2, het kampioenenhok van Jeroen van Heumen uit Oss, ziet u dat elke seconde telt. Onze felicitaties gaan uit naar de triomfator van BSL Narbonne 2024, de heer Jack van Delft uit Dongen en voorts een dikke proficiat aan alle prijswinnaars in deze uitslag.

Het concours kan ’s avonds 1 op 3 om 21.40 uur gesloten worden op een afstand van 972 km.

De sponsorprijzen à €50,- gaan naar:

A. van Leuken Nistelrode IFC Oss

Jeroen van Heumen Oss IFC Oss

Mark Valentijn St. Willebrord IFC Hoogerheide 

Gerard Schellekens Riel IFC Kaatsheuvel

Jo van Schijndel & zonen Geffen IFC Oss

Onder voorbehoud van eventuele reclames

Heeft u een reclame op de uitslag, dan kunt u deze indienen bij uw centrumleider. Komend weekend spelen we Perpignan het definitieve slotstuk van de Z.L.U.(?) Wat gaat er na het seizoen gebeuren en wie staan er op om de internationale vluchten van hun ondergang te behoeden? Ik hoop me volgend jaar alsnog te kunnen inzetten voor u en de Brabantse Superleague dus resteert mij u voorlopig voor de laatste keer succes te wensen op de aankomende ZLU-vlucht.

Namens alle deelnemende IFC’s van de Brabantse Superleague,

Philip Geerdink

 

Top 10 Brabantse Superleague uitslag Narbonne

755 duiven – 85 deelnemers

1.  Jack van Delft,  Dongen

2.  J. van Heumen,  Oss

3.  Nico Pronk, Mill

4.  Nico Pronk, Mill

5.  Belleter-de Weerd,  Nispen

6.  Belleter-de Weerd,  Nispen

7.  J. van Heumen,  Oss

8.  Belleter-de Weerd,  Nispen

9.  Van Schijndel & znn,  Geffen

10.  A. van Leuken,  Nistelrode