Meer nieuws

Jo van Schijndel en Znn suprematie op Barcelona in de BSL

14 Jul 2022

Dat Barcelona 2022 een hele zware zou worden was vanaf het moment van lossen op vrijdag om 8.00 uur al duidelijk voor alle betrokken liefhebbers. Zon, zon en nog eens zon 'afgekoeld' door een noordwesten wind zochten de meeste onder ons toch een plekje op in de schaduw, met de koele versnaperingen dicht bij de hand. Het lange wachten was begonnen, de aankomsten kwamen maar moeizaam op gang en wachten velen van ons nog steeds op hun favorieten.

Om 12.46.59 uur zien onze hoofdsponsor Jo en zonen van Schijndel uit Geffen hun NL17-3738406 over de antenne lopen. Op een afstand van 1156,825 km maakt hun Barcelonaganger 855,014 mpm en daarmee hebben ze hele goede papieren in handen voor het winnen van de 1e prijs in de Brabantse Superleague. Niemand in de voor-en overvlucht kwam zelfs in de buurt dus kan de BSL-overwinning tegen 787 duiven aan hun goed gevulde palmares worden toegevoegd. Met 38 duiven in de strijd worden 13 prijzen gewonnen, een keurig resultaat op een vlucht waarop veel favorieten door het ijs zijn gezakt. Vader en zonen Van Schijndel geniet van deze prachtige overwinning, ik ben ervan overtuigd dat dit niet de laatste zal zijn.

Onze felicitaties gaan uit naar alle prijswinnaars op deze gedenkwaardige vlucht vanuit Barcelona en ik spreek de wens uit dat er nog veel dierbare achterblijvers de weg naar hun hok weten te vinden.

We maken ons weer klaar voor ZLU St. Vincent. De deelname binnen de Brabantse Superleague was alleszinds bedroevend, 75 liefhebbers brachten 345 duiven bijeen, dat zijn 26,5% minder deelnemers dan in 2019 en 35,9% minder duiven dan de vorige editie in 2019. Het zal wellicht te maken hebben met de averij die we de afgelopen twee vluchten hebben opgelopen.

Hopelijk nieuwe ronde nieuwe kansen en staat de volgende keer u in de belangstelling. Heeft u een reclame op de uitslag, dan kunt u deze via uw centrumleider indienen. Een tussenstand van de kampioenen en een overzicht van de SUPERSPRINT-winnaars zal op onze website worden gepubliseerd. Allemaal veel succes komend weekend op St. Vincent.

Namens alle deelnemende IFC's van de Brabantse Superleague,

Philip Geerdink 

 

Top 10 Brabantse Superleague uitslag Barcelona

787 duiven – 155 deelnemers

1.  J. van Schijndel en Znn, Geffen

2.  J. van de Leur, Oosterhout            

3.  H. van Venrooij Jr., Deurne

4.  Van Ham-Bartels, Wintelre

5.  A. Janssen, Neerkant

6.  C.J. de Heijde, Made

7.  F. de Turck, Leende

8.  Klessens-De Lepper, Valkenswaard

9.  C.J. de Heijde, Made

10.  H. van Venrooij Jr., Deurne