Meer nieuws

Maarten Poels (Berbroek) wint 1ste Prov. Vivonne (Poitiers) tegen 268 jaarlingen

18 Jun 2024

Maarten Poels uit Berbroek heeft een mooie prestatie neergezet door met zijn duivin "Vivonneke", ringnummer BE23-5011271, de eerste provinciale plaats in de provincie Limburg te winnen op de vlucht vanuit Vivonne (Poitiers) tegen 268 jaarlingen.

"Vivonneke" vloog als jonge duif enkel Momignies en heeft dit al jaar een sterke reeks vluchten afgelegd: van één keer Sens (vervanger voor Gien) naar de drie nationale vluchten Bourges, Argenton en nu Vivonne.

De pedigree van Vivonneke is opmerkelijk. Aan vaders kant stamt zij af van de beste bloedlijnen van Clerinx origine. Haar vader is een volle broer van "Elsa", Maartens 1ste Nationaal Châteauroux winnaar tegen 6.377 jaarlingen in 2019. Aan moeders kant heeft zij 100% Erik Limbourg bloed, met een combinatie van "Super Creone Roeper" (1ste Nat. Asduif KBDB L.D. YL) en een duivin verkregen bij Erik, die een super kweekduivin is gebleken en onder andere twee keer een 1ste provinciale winnaar heeft gegeven en grootmoeder is van een 1ste nationaal winnaar.

Hoewel er niet veel duiven uit de provincie Limburg werden ingekorfd voor deze vlucht, namen toch 49 verschillende liefhebbers deel bij de jaarlingen. Dit benadrukt toch dat "Vivonneke" de snelste was van meerdere verschillende hokken. Uiteindelijk werd "Vivonneke" de 3de snelste duif van heel de provincie Limburg, tegen 666 duiven.
Op nationaal niveau behaalde "Vivonneke" de 74ste plaats van 10.574 jaarlingen, wat een bijzonder mooie prestatie is aangezien de ligging ten opzichte van de andere vroege duiven.

Maarten, nogmaals proficiat vanwege het ganse Herbots team!

Maarten Herbots