Meer nieuws

Nadine Wauters: 1e provinciaal Vivonne oude duiven Oost-Vlaanderen

28 Jun 2024

Gaan we nog even terug naar de nationale Vivonne wedstrijd. In Oost-Vlaanderen was de provinciale zege in de categorie oude duiven voor Nadine Wauters uit Appelterre. Voor zij die het niet mochten weten Appelterre ligt in de schaduw van het beter gekende Ninove. 
Er wordt gespeeld onder de naam Nadine Wauters maar ik overdrijf niet als we stellen dat heel de familie zeer nauw betrokken is bij de duivensport. Een teamwerk dat zijn vruchten afwerpt want de laatste jaren wonnen ze onder andere 1e Nationaal Brive jaarse en 2e nationaal La Souterraine tegen 14.215 jonge duiven met “Miss La Souterraine”. Pittig detail, de nationale winnaar Brive is een volle broer van “Miss La Souterraine”. 

Familie Wauters houdt van dieren…dat valt meer dan op wanneer je hun woning betreedt. Een botvink zit in haar typische kooi op de keukentafel haar liedje te fluiten, terwijl een grijze roodstaart me lichtjes bedreigend aankeek. Dan hebben we nog niet over die grote hond en  de talrijke zangvogels buiten in de volière en de kippen onder het duivenhok. Naast dit alles beschikken ze ook over een mooie hokinstallatie want duivensport zit hier in de aderen gebakken. “We spelen van Noyon tot en met Barcelona” beginnen ze hun verhaal “het moet al echt slecht gaan willen we voor een bepaalde vlucht niet inkorven.

Vivonne

Provinciaal winnaar werd “Plekske” B21-4185316. Met een gemiddelde snelheid van 1796,47 m/m haalde ze het in een millemetersprint van de Vivonne vlieger van Martin D’Hondt uit Vurste (1796,35m/m) en deze van Gert Van Limbergen (Zele – 1793,94 m/m)

Terug een mooie overwinning voor de gehele familie Wauters