Meer nieuws

Nico Reynders (Sluizen) heeft de snelste duif van heel de provincie Limburg op Vivonne (Poitiers)

21 Jun 2024

Sluizen - Nico Reynders uit Sluizen heeft de eerste provinciale overwinning behaald in Vivonne (Poitiers) met zijn donker geschelpte doffer BE22-5109203. Deze opmerkelijke prestatie werd geleverd tegen een veld van 398 oude duiven, waarbij zijn duif de snelste bleek van de hele provincie Limburg tegen 666 duiven.

Nationaal gezien klokte Nico’s duif als 57ste van de 9.015 oude duiven en behaalde deze de 97ste plaats in de gecombineerde categorie van 19.589 oude duiven en jaarlingen. 

De winnende duif werd gekweekt door Nico's broer, Ludo, en stamt af van twee originele Jos Thoné duiven. De vader is een volle broer van "Gaggan", de basisduif voor de fondcategorie bij Thoné, en o.a. winnaar van 2x 1st Nat.Z, 3de Nat. Asduif 2019 (Pipa Ranking) en 4de Nat. Asduif 2018 (Pipa Ranking). De moeder is een dochter van "Kajo", de basisduif voor de snelheidscategorie bij Thoné en winnaar van 1st Prov. Asduif Snelheid KBDB, gekruist met "Kirin" die al enkele indrukwekkende nationale resultaten heeft behaald waaronder o.a.:
11de Nat. Bourges tegen 14.571d
15de Nat. Tulle tegen 7.333d
62ste Nat. Limoges 17.735d

Systeem Thoné
Jos Thoné is de mentor van Nico Reynders. Thoné heeft Nico de kneepjes van het vak bijgebracht en blijft een belangrijk aanspreekpunt voor advies en ondersteuning. De invloed van Thoné’s methoden en duiven is duidelijk terug te zien in het succes van Reynders.

Voeding & supplementen
Bij de verzorging van zijn duiven maakt Nico gebruik van de Premium Thoné Olympic mengeling van Beyers, aangevuld met Beyers' Galaxy Sport Energy. Voor langere afstandsvluchten voegt hij daar nog eens Galaxy Long Distance T.T. van Beyers aan toe. Wat supplementen betreft, zweert hij bij het gamma van Pigeon Health & Performance, beter bekend als Pigeon HP. Carbo, T-Tonic en Recup Fast zijn enkele producten die geregeld aan de duiven worden voorgeschoteld.

Deze combinatie van uitstekende duivenlijnen, deskundige begeleiding, en zorgvuldig geselecteerde voeding en supplementen heeft geleid tot de indrukwekkende overwinning van Nico Reynders op Vivonne.

Nico, nogmaals proficiat gewenst met deze mooi overwinning vanwege het ganse Herbots team!

Maarten Herbots