Meer nieuws

Niels Mollen (Geluwe) wint 1ste Provinciaal Barcelona 1.224 oude

10 Jul 2024

Op de klassieker vanuit Barcelona krijgen we als winnaar voor provincie West – Vlaanderen nog een jonge liefhebber die nog niet zolang in de duivensport actief is. Niels Mollen leerde de duivensport kennen in 2021 dankzij corona. Er was niet zoveel te doen en een vriend van hem had een boerderij gekocht waar hokken mee inbegrepen waren. Zo kwam de bal aan het rollen want als bijberoep is hij actief op een paardenmanege en kanaries zijn ook al in beeld geweest. Sinds 2021 speelt hij dus op zijn huidige locatie hier in Geluwe waar hij natuurlijk nog veel moest leren, er was één ding dat hij al kende van vroeger en dat was Barcelona. Daarom dus de droom en focus op de zware fondvluchten. Maar wie na 3-jaar actief in de duivensport deze droom kan waarmaken om op de dag van lossing een duif thuis te krijgen van Barcelona gaat toch eventjes leven op adrenaline. Het was voor hem de 2de keer dat hij deelnam aan Barcelona, ditmaal met 14 stuks waarvan er om 10u 7 in de klok zaten. 

Niels speelt zijn doffers en duivinnen samen op één hok, ze brachten in de winterperiode een ronde jongen groot en gingen nadien op weduwschap. Ze vlogen ze dan tot Argenton nationaal en kort nadien werden ze gekoppeld in functie van Barcelona waar ze dan op broeden werden ingekorfd. Een echte favoriete nestpositie heeft hij nog niet door gebrek aan ervaring, maar er wordt gezorgd dat ze op eitjes zitten en dan zien we wel. De ploeg van Barcelona krijgt nu rust omdat ik hier nog echt aan het bouwen ben, de doffers zullen zeker nog een internationale vlucht moeten vliegen. Tevens had hij op Barcelona enkel de duivinnen mee. 

De duiven mogen een hele dag buiten komen, ze vliegen zelf wanneer ze zin hebben. Enkel in het voorjaar heb ik moeten opletten met 2 roofvogels maar nu zijn deze problemen minder aanwezig. In de aanloop naar Barcelona heeft Niels ze een paar keer weggebracht naar allerlei richtingen maar zeker niet elke dag. 

Qua voeding gebruikt hij de Revolution mengelingen van Vanrobaeys en als bijproducten gebruikt hij het Herbovet gamma. Voornamelijk Recover Plus, Kondition Mix en Herbo Proteine. 

Winnares Barcelona

BE 22-3090266 Vale Duivin
1ste Provinciaal Barcelona 1.224 oude ( 15de Nationaal 6.310d )

Stamboom van de vader en moeder van 1ste Provinciaal Barcelona

Niels, we wensen je van harte proficiat en nog veel geluk in de duivensport vanwege het hele HERBOTS TEAM. 

Buelens Kim