Meer nieuws

Persmededeling KBDB 30-12-19 Nationale Raad van Beheer en Bestuur NEEN, de lijn van de Rhône is niet dood, integendeel.

30 Dec 2019

Alleen wordt de organisatie van de wedvlucht uit Valence niet langer toegekend aan de Fond Club Wallonië maar aan een andere organisator.

De wedvlucht uit Valence zal zeker doorgaan in 2020 en de liefhebbers die voorstander zijn van de genoemde Rhône-lijn zullen kunnen deelnemen zoals in het verleden.

De KBDB wil op geen enkele manier de liefhebbers mishagen die door keuze, door overtuiging of door hun geografische ligging verder naar het oosten, genieten van de deelname aan de wedvluchten van de Rhône-lijn.

Integendeel, de leden van de Nationale Raad van Bestuur en Beheer zijn van plan de leden van het Nationaal Sportcomité te vragen om een ​​kampioenschap "Rhône-lijn" op te nemen in de volgende criteria van de nationale kampioenschappen van 2020.

Met ons nieuwe computerprogramma kunnen we, zonder tussenkomst van de duivenliefhebbers, de winnaars van dit nieuwe kampioenschap bepalen.

De berekening van dit kampioenschap zal daarom automatisch zijn. Het staat open voor alle Belgische duivenliefhebbers. Het zal niet langer een evenement zijn dat alleen is beperkt tot de duivenliefhebbers die een bijdrage betaalden voor de deelname aan een kampioenschap van een organisator.

De toekomstige winnaars van de Rhône-lijn zullen voor de opmerkelijke prestaties van hun kolonie een nationale (en zelfs internationale) erkenning onder de elite van de Belgische duivensport  ontvangen.

We hopen dat het Nationaal Sportcomité en de Nationale Algemene Vergadering ons in deze richting zullen volgen en dat alle betrokken duivenliefhebbers blij zullen zijn met dit initiatief.

Met betrekking tot de minimum afstand van Marseille die dit sezoen op 645 km wordt gebracht, distantiëren de leden van de Nationale Raad van Bestuur en Beheer van de KBDB zich volledig van het standpunt van de organisator FCW.