Meer nieuws

Rex de Leeuw uit Made heer en meester op BSL Dax

17 Jul 2024

Na twee dagen terug in de koelkast gezet te zijn kon internationaal Dax, de vervangende vlucht van het voormalige St. Vincent, op ‘Quartorze Juillet’ worden gelost om 7.10 uur. Ter plaatse scheen de zon volop en er waaide een windje uit oost tot zuidoostelijke richting. Dit gold voor nagenoeg de gehele eerste helft van het parcours. Tussen Orleans en Parijs zou dit veranderen in een straffe zuidwesten wind. Niets aan de hand als ik u dit zo rapporteer, echter, een slechte weerzone ter hoogte van Bordeaux zou eraan bijgedragen kunnen hebben dat onze duiven bij lange na de snelheden niet haalden als de geloste dagfondconcoursen hier en bij onze zuiderburen. In Frankrijk kwamen de aankomsten pas langzaam op gang, met een max. van 67 km per uur, België volgde met ca 90 duiven op zondag. In Nederland was de neutralisatietijd inmiddels ingegaan eer de eerste duiven werden aangemeld. Nota-bene 3 jaarlingen(!) van Rex de Leeuw uit Made en Hugo Batenburg-van de Merwe (2x) uit Klaaswaal. De Nederlandse voorvlucht had volledig het nakijken. Deze drie duiven waren gezegend met de ‘ZLU-bonus’ en waren schier onklopbaar geworden voor de overvlucht. Internationaal was er dan ook een andere landgenoot die met de zegebloemen aan de haal ging, twee weken op rij de zottigheid ten top, aan welke buitenstaander kan ik dit nog uitleggen???

55 Liefhebbers brachten 255 duiven bijeen in de Brabantse Superleague voor Int. Dax en dan liet IFC Valkenswaard deze keer verstek gaan bij gebrek aan belangstelling. Gelukkig waren ze van Marseille weer van de partij, want als je niet meedoet zal je de hoofdvogel nooit afschieten en succes is er nodig om de liefhebbers te animeren. Zoals hierboven reeds is vermeld hebben we de nationale winnaar in ons Brabants midden in de persoon van Rex de Leeuw uit Made. Zijn jaarling “963”, 1e getekende van de 4 ingezette duiven, zag Rex in de schemering om 22.27 uur op de plank vallen en deze aankomst zal men in huize De Leeuw niet gauw meer vergeten. De avondtrainingen in Made werpen zijn vruchten af, een topliefhebber met fantastische duiven is de juiste formule om vluchten zoals Dax naar je hand te zetten. Naast de 1e prijs wint Rex ook nog de 39e en de 52e prijs. Ik kan nauwelijks diep genoeg buigen voor Rex met zo’n prachtuitslag.

De 2e en 3e prijs vallen in de vroege ochtend aan de westkant van de provincie bij broer Ronald Geerdink en Jan van Meer in Wouw.

De welgemeende felicitaties gaan uiteraard uit naar alle prijswinnaars van Dax 2024. Het concours kon reeds om 10.23 uur op een afstand van 794 km worden gesloten en kunnen we het vizier dus richten op Marseille van volgende week waarvoor er in de BSL 397 duiven zijn ingekorfd door 73 liefhebbers. Weliswaar 142 duiven meer dan Dax, maar toch zijn we met 53 duiven gekrompen t.o.v. vorig jaar.

Nog steeds een respectabel aantal om dit concours op je naam te schrijven. Op Narbonne vervliegen we weer dankzij onze sponsors 5 prijzen van €50,- op de prijzen 10 – 20 – 30 – 40 – 50, let op 1 prijs per liefhebber anders schuiven we weer een tiental op.

Hebt u een reclame op deze uitslag dan kunt u deze via uw centrumleider indienen. Allemaal heel veel succes op Int. Marseille, het is te hopen dat we onze Limburgse sportvrienden het vuur aan hun schenen kunnen leggen.

Namens alle deelnemende IFC’s van de Brabantse Superleague,

Philip Geerdink

Top 10 Brabantse Superleague uitslag Dax

255 duiven – 55 deelnemers

1.  R. de Leeuw,  Made

2.  Ronald Geerdink,  Hoogerheide

3.  J. van Meer, Wouw

4.  Leon Braspenning,  Rijsbergen

5.  Johan Meulendijks,  Bakel

6.  Johan Meulendijks,  Bakel

7.  J.W. van Gils,  Oosterhout

8.  Daan Besseling,  Tilburg

9.  Van Schijndel en znn,  Geffen

10.  J. Severijnen,  Lepelstraat