Meer nieuws

Team 3D (Ghlin) wint 1ste Prov. + 1ste Nat.Z Brive voor jaarlingen

28 Aug 2024

Ghlin - Team 3D heeft opnieuw zijn klasse getoond op de nationale vlucht vanuit Brive met een indrukwekkende prestatie. Hun licht geschelpte duivin, BE23-1089515, behaalde niet alleen de 1ste provinciale prijs in de provincie Waals-Brabant/Henegouwen, maar ook de nationale overwinning in zone B1. Met een fenomenale snelheid liet ze 488 jaarlingen achter zich in de provincie en eindigde als de snelste van het volledige deelnemersveld van 1.350 jaarlingen en oude duiven. In de zone overtrof ze 1.060 duiven.

Nationaal eindigde deze duivin op een knappe 6de plaats tegen maar liefst 3.491 jaarlingen, wat opnieuw bevestigt dat ze tot de top behoort.

Opmerkelijke prestaties en indrukwekkende afstamming

Deze duivin liet een week eerder al zien dat ze in topvorm verkeert door de 15de Nat.Z plaats te behalen op Souillac tegen 1.051 duiven (77ste nationaal tegen 4.073 jaarlingen). Het bevestigt haar sterke conditie en doorzettingsvermogen, wat onmisbaar is op de zware nationale vluchten.

De indrukwekkende afstamming van deze duivin draagt ongetwijfeld bij aan haar successen. Aan vaderskant stamt ze af van de lijn van "759-16", de winnaar van de 32ste nationale prijs op Barcelona 2021 en de 38ste nationale prijs op Narbonne. Daarnaast voert de vader ook de bloedlijnen van "Fran", de 1ste nationale Asduif KBDB Marathon. Aan moederskant is de duivin afstammeling van de beste lijnen van Jelle Jellema, waaronder topduiven zoals "Jaris", "Zwart Goud" en "Kleine Jade". Deze namen staan synoniem voor klasse en kwaliteit op de fondvluchten.

Een welverdiende felicitatie

Het ganse Herbots team wenst Team 3D van harte proficiat met deze uitzonderlijke prestaties en kijkt vol verwachting uit naar hun toekomstige successen.

Maarten Herbots