Meer nieuws

Verbruggen Willy (Londerzeel) 1ste Nationaal Marseille 2.082 oude

23 Jul 2024

Op de laatste nationale vlucht vanuit de Rhone vallei sluiten we met de internationale vlucht vanuit Marseille, een klassieker van de loop der jaren. Willy Verbruggen geniet van de duivensport en staat al decennia lang tussen zijn beestjes op het hok met veel plezier. Enkel de korf zal u het geheim vertellen tussen een goeie en een slechte. Meer is er niet aan de hand, de selectie zal de bewijzen wel bloot leggen. Willy is nu 88 jaar en met deze nieuwe nationale zege nadat hij ook al nationaal Barcelona won in 2011 is dit een fantastische kers op zijn duivencarrière. 

Zijn winnaar was een rode doffer die zoals het moest zijn op dezelfde dag van lossing thuis was. Omstreeks 21u33 arriveerde hij in Londerzeel en werd deze klassieker een harde dobber waar deze doffer de snelheid haalt van 972m/min. Er waren maar 5 duiven in België die meer dan 900m/min deden. 

Systeem 

Hier worden ongeveer een 50-tal weduwnaars op klassiek weduwschap gespeeld waar van de beste vliegers in de winter de eitjes worden geraapt zodat we hier ook nog jongen van kunnen testen moesten ze achterblijven op één of andere vlucht. 

De weduwnaars trainen altijd maar 1x per dag maar als ik eraan denk kan dit ook 2x per dag zijn. Vooral de 2-jaarse en oudere mannen dienen voor de zware fond. De duiven hier krijgen vanaf hun geboorte een rustige opbouw met als jonge duif enkel goed op te leren tot Noyon. Nadien krijgen de oudste jaarlingen hun examen op Agen en Narbonne en diegene die fris thuiskomen mogen blijven zitten als oude duif. De jongste jaarlingen vliegen enkel halve fond en krijgen nog een jaartje respijt. 

De duiven van Marseille vlogen hiervoor Valence en hierop tekende de winnaar voor het eerst present. Soms moet je ze kilometers geven alvorens ze wakker worden, dat is nu éénmaal zo bij fondduiven. 

De weduwnaars doen meestal 2 internationale vluchten per jaar buiten de ploeg van Barcelona die meestal alleen deze vlucht vliegen. Op de dag van inkorving krijgen ze hun duivin te zien vanop de middag tot aan de inkorving. 

Als voeding gebruikt Willy enkele sportmengelingen onder elkaar en houdt hij het vrij simpel, eens een pilletje tegen tricho en gezond houden is de boodschap. 

Winnaar Marseille 

BE-22-2052171 Rode Duiver
1ste Nationaal Marseille 2.082 oude

Aankomst : 21:33:29
Gem.Snelheid : 975,48m/min
Afstand : 866,702km

Stamboom grootvader BE 20-4159171

Stamboom grootmoeder BE 17-4063424