Meer nieuws

Wonderen bestaan nog in de duivensport?

02 Jul 2020

Beste,

Deze week rampzalig begonnen, maandagavond 1 jaarse +1 oude duif weg en 1 oude gekwetst thuis (bij normale training), één van de gekwetste oude is een supervlieger die in zijn hele carriere misschien 2 maal te laat was, vloog dit weekend nog een 3 de prijs in het KRS-verbond tegen meer dan 800 duiven.

De jaarse duif die weg is, was een beloftevolle doffer voor de dag-fond. Bij de 2 oude die weg was is het verhaal nog erger. Deze moest mee dit weekend naar Limoges als tweede getekende samen met zijn nest broer.

Dit broederpaar vliegt steeds samen zijn wedstrijden op de dag-fond en fond. Deze beide vlogen steeds per tiental, als je de ene zag dan was de andere er altijd als tweede op 5 minuten. Echt een top-koppel waar je met plezier op wachtte, maar nu is hij weg en zijn broer is alleen ingekorfd op Limoges. We zullen zien wat het geeft.

Nu het positieve verhaal over deze verloren duif (wonderen bestaan nog). Toen ik woensdagavond thuiskwam van het lokaal na inkorving van Limoges kreeg ik telefoon. Het was iemand die een duif had zien zitten op zijn terras. Had volgens hem iets groen en rood aan zijn poten. Kon niet vliegen. deze persoon geen duivenliefhebber vroeg wat hij moest doen. Hij had ons telefoonnummer via internet. Hier rond ook een verhaaltje, hij vond 2 liefhebbers , de onze en van een andere in zijn gemeente. De duif wou hij eventueel zelf brengen, maar bij de 2de moest hij omrijden vanwege werkzaamheden aan een brug in de buurt. Daarom nam hij contact met ons op. Dus hij vroeg "wat doe ik er mee" en zoals hiervoor vermeld, hij wou ze eventueel brengen.

Ik vroeg zijn adres en omdat deze persoon geen duivenliefhebber was (wel groot hart voor dieren, kan een voorbeeld zijn voor sommigen) zei ik hem dat ik ze zou komen halen die avond nog. Was ongeveer 4 km van ons verwijderd. Daar toegekomen dacht ik dat mijn hart stilstond, "het was hem" zat rustig op de rand van een zetel, alsof er niets gebeurd was, proper (ondanks het slechte weer van de voorbije dagen). Hij herkende me en begon direct te ronken.

Hoe dikwijls maak je dit mee, duif kwijt, je wil iemand helpen die niets van duiven weet en jou duif zit bij hem. De meeste zouden zeggen, laat zitten, steek hem in de pot, je ziet je medemens helpen word nog beloond. Dus duifje meegenomen, de dierenvriend nog wat uitleg gegeven over de duivensport. En met een positief gevoel vertrokken. Je moest het duifje eens zien en horen toen ik hem terug in zijn bak zette. Natuurlijk hij is wel gekwetst aan zijn vleugel, ziet blauw onderaan en denk gebroken.

Dit zullen we nog moeten  opvolgen.

Wie kan ons helpen om de eventueel gebroken vleugel te herstellen?

Wij zijn van de provincie Antwerpen.

 

email: [email protected]

Dus hierbij "wonderen bestaan nog".

 

mvg Van Heirstraeten Timmy