Meer nieuws

ZLU - Team Van Ginkel, Veenendaal Winnen Internationaal Agen 31254 Duiven !!

04 Jul 2024

Agen: onder een licht bewolkte maar windstille hemel werden de 31254 “strijders” van Agen gelost. In Veenendaal zal het op dat moment nog zeer rustig geweest zijn , doch daar kwam na 22:03 uur verandering in. Toen plots een duif op het dak van het hok viel tussen de aankomsten van Perigieux! Mees dacht eerst dat het er nog eentje van Pau was die achtergebleven was de week voordien. Maar al vlug bleek het de Internationale winnaar van 2024 te zijn. Eerste melding in lokaal NIC De Lingebode  Randwijk , de rollercoaster zette zich in gang en van alle kanten kwamen de felicitaties binnen gerold via appjes en mails. De telefoon rinkelde langs alle kanten en de champagne kon ontkurkt worden want een 1e Nationaal, laat staan een 1e Internationaal win je nu eenmaal niet iedere week . Team Van Ginkel met Mees,  en Eline gaan de geschiedenisboeken in door het winnen van Internationaal Agen tegen maar liefst 31.254 duiven ! Voor een afstand van 964,369 km, aan een snelheid van 1149,73 m/p/m !

Team Van Ginkel !

Bestaat uit dochter Eline en papa Mees, hun passie is de overnachtfond en de kolonie bestaat voor 95 % uit duiven afkomstig van hun mentor Piet De Vogel uit Oude Tonge. Ze spelen zowel de NPO Middaglossingen  en de ZLU Ochtendlossingen . Op dit moment worden ook jaarlijks een 20 tal jonge duiven getest van het sateliet-hok Piet de Vogel. Sinds 2001 werd er al richting IJzendoorn gereden en sindsdien komen er ieder jaar duiven naar Veenendaal !

Afstamming Winnaar Agen !

Ook hier viel de bekende appel niet ver van de boom, de Vader 'MARATHON 80” werd  gekweekt uit twee Piet De Vogel duiven. De Moeder is het “PATSERTJE” rechtstreeks Piet De Vogel ! Als voorbereiding kregen ze een paar vitesse en en midfondvluchten voorgeschoteld voor ze klaar gemaakt werden voor de NPO en ZLU vluchten !

Algemeen !

De voeding bestaat grotendeels uit de Matador mengelingen , de laatste vier dagen voor de inkorving worden ze op gevoederd in afzonderlijke potjes met HE van Matador .

Voor het seizoen gaat men op consultatie bij de man in de “witte kiel” en indien er iets hapert zal men ingrijpen. Ingeent worden ze jaarlijks tegen ¨Paramixo . Pittig detail; voor de eerste inkorving van een overnachtvlucht krijgen ze een Belga Magix pil opgestoken !

 

2023!

Dat ze in Veenendaal niet aan hun proefstuk toe zijn bewijzen de resultaten behaald in 2023 !

67° Afd. Limoges

27° Afd. St Vincent

12° + 83° Afd. Ruffec

15° + 83° Afd. Cahors

12° + 14° + 85° + 86° Afd. Bordeaux

48° Afd. Bergerac

Bij deze nogmaals van harte proficiat aan beide winnaars!

Rudy Fosselle