Meer nieuws

ZLU - Verhaegen – Buyl, Westkapelle Winnen Nationaal Agen Jaarlingen tegen 5288 Duiven!

04 Jul 2024

Westkapelle ligt achter een enorme zeedijk op het meest westelijke puntje van Zeeland. Het dorp is bekend om zijn vuurtorens , de 5 km lange Westkappelse Zeedijk en het culinaire aanbod .

Het is daar dat vrijdag om 21:11 uur de “SUPER AGEN” van de combinatie Verhaegen-Buyl na een vlucht van 868,565 km neerstreek aan een snelheid van 1104,86 m/p/m en zo de geschiedenisboeken inging door het winnen van Nationaal Agen tegen 5288 jaarse !

Uit goede komen goede!

Ook hier geen toevalstreffer , zijn vader is de NL 1236833/21  een zoon van het “GOUDKLOMPJE” ( won 21° NAT AGEN en een 3° Nationaal Narbonne ) deze doffer werd rechtststreeks naar het kweekhok verhuisd . Als moeder heeft de “SUPER AGEN” NL 1721342/19 via Simon Budding een zuivere Ko Van Dommelen .

Verzorging !

De verzorging is er vrij eenvoudig te noemen , tijdens het vliegseizoen krijgen de duiven als basis de NPO en de Championmix van Embregts – Theunis (verhouding ¼). De duiven worden afzonderlijk in hun potjes gevoederd.

De duiven die geselecteerd worden voor een vlucht krijgen naarmate de vlucht eraan komt fijner en vetrijker voer voorgeschoteld. Daarbij worden ook nog pinda en snoepzaad geserveerd .

Vrouwen aan de macht !

Dennis is 46 jaar en toonde als peuter van 5 jaar grote interesse voor de duiven van de buurman Van Alfen. In 1989 werd hij zelfstandig liefhebber, heeft nog een paar jaar samen met zijn broer gespeeld. In 2014 kwam Sandra erbij en nam de gehele verzorging voor haar rekening. In 2016 zijn Dennis en Sandra in combinatie gaan vliegen en Dennis zijn broer ging zelfstandig door .

In 2022 verscheen er een reportage over het hok Verhaegen-Buyl waar alles beschreven werd en sindsdien is er niets veranderd.

Mooi resultaat, er werden 25 jaarlingen ingekorfd en 6 oude duiven met als schitterend resultaat

1° + 10° Nationaal Jaarlingen

14° Nationaal Oude

Rudy Fosselle

MEDEDELING VAN BESTUUR ZLU.

Beste sportvrienden,

De afgelopen jaren en vooral de laatste weken hebben wij als Bestuur ZLU de nodige negatieve ongenuanceerde kritiek te verwerken gehad enerzijds over de snelheidsberekening van Agen en anderzijds over de gebeurtenis rond duiven van de vereniging uit Beek. Ten aanzien van de snelheidsberekening blijven wij bij ons besluit dat de NFO18A wordt toegepast en inzake de gedupeerde liefhebbers zullen wij dit op een correcte wijze afhandelen.

Negenennegentig procent van deze kritiek is in onze optiek niet terecht. Opbouwende kritiek is welkom echter is deze zeer spaarzaam. 

Het Bestuur ZLU bestaat uit vrijwilligers die sinds jaar en dag pro deo, naar eer en geweten,  hun nek uitsteken voor de Nederlandse duivensport. De ZLU biedt de liefhebbers die lid zijn van de NPO een nationaal concour dat ver over onze landsgrenzen heen bekendheid geniet. Vele Nederlandse liefhebbers hebben dankzij de ZLU naamgemaakt en hebben daarvan de vruchten kunnen plukken.

Helaas moeten wij nu concluderen dat het vertrouwen in de ZLU door velen is opgezegd. Wij hebben na uitvoerig intern overleg besloten om na Perpignan te stoppen met onze activiteiten. Wij realiseren ons terdege dat de liefhebbers, die ons goed gezind zijn,  helaas de dupe worden van ons besluit. Wij zullen de vluchten die voor 2024 op het programma staan afwerken. Wij hopen dat de Nationale Inkorfcentra hun medewerking tot en met de laatste vlucht Perpignan blijven verlenen. 

Na ruim 60 jaar ZLU komt er een einde aan ons tijdperk.

Na Perpignan zullen wij jullie nader informeren hoe wij e.e.a. afhandelen.

Bestuur ZLU