Pau Oude duiven

Internationaal

  • DE RIJCK GUIDO TOM
  • 17 Jun 2024 00:00
  • 21 Jun 2024 00:00
  • Oude duiven

Guido & Tom De Ryck (Lier) 1ste Nationaal Pau 3.368 oude

Op de eerste internationale vlucht van het seizoen vanuit Pau kwamen voor België 3.368 oude aan de start. De eerst duif werd geklokt omstreeks 05u09 in de ochtend en dit bij de vader en zoon combinatie Guido & Tom De Ryck in het Antwerpse Lier. Hun 2-jaarse duivin vloog een uitzonderlijke prestatie bij elkaar en won internationaal ook het zilver bij elkaar. 

Voor deze kolonie na 3 provinciale zeges op Narbonne met de jaarlingen in 2017-2018 en 2019 eindelijk hun grote zege in hun duivencarrière.

In de winterperiode kweken de duiven niet, ze worden voor het eerst eind februari gekoppeld en brengen dan een koppel jongen groot. Tijdens hun eerste nest worden ze ook terug uitgelaten en wordt de training terug opgebouwd. Aan lappen doen ze hier niet mee, ze gaan 1x naar Vilvoorde wat voor hen 30km is en dan kunnen ze mee naar hun eerste Quievrain. Ze vliegen dan altijd 100 of 200km bij goed weer. Zoveel mogelijk de mand in en in de maand mei wekelijks halve fond vliegen om kilometers te maken is de boodschap. Nadien vliegen ze nog 2x zware halve fond en dan wordt de groep uit elkaar gehaald voor het nestspel. 

De dagelijkse training aan huis is als volgt wanneer ze op nest zitten, in de ochtend trainen de doffers en in de namiddag de duivinnen. Dan komt de vlag wel boven zodat ze elke dag toch 45 minuten vliegen. Na enkele dagen kennen ze dit ritme door en door. 

De duiven zitten tot aan de zware halve fond puur op weduwschap en worden nadien op nest gespeeld. De ploeg wordt dan verdeeld over Pau, Marseille, Agen, Barcelona en Narbonne. Er wordt altijd getracht om de duiven in te korven op 8 dagen broeden ofwel jongen van een paar dagen oud. Moest er nu een goede doffer tussen zitten durven we deze wel al eens te spelen op een groot jong. De winnares van Pau haar eitjes kwamen op de dag van lossing uit. 

De voeding die in het begin wordt gebruikt komt van Van Camp. Eénmaal we richting de overnachtvluchten gaan gebruiken we het schema van Aidi volledig. Ook medisch is het hier zeer beperkt, de duiven krijgen in het najaar een kuur tegen paratyphus en wordt er gekeken of een enting nodig is. Er wordt niet preventief gedaan, Tom doet in het seizoen zelf controle om te zien of er iets aan de hand is. We werken wekelijks met de gele druppels van Kristof Mortelmans als veiligheid en als natuurlijke supplementen gebruiken we de producten van Pigeon Vitality. 

BE 22-4124317 Geschelpte Duivin
1ste Nationaal Pau 3.368 oude
2de Internationaal Pau 

Aankomst : 05:09:33
Gem.Snelheid : 1036,49 m/min
Afstand : 942,736km

Guido & Tom van harte proficiat met deze geweldige overwinning vanwege het hele HERBOTS TEAM.

Buelens Kim