Meer nieuws

Annick Goeteyn (Deinze) Bevestigt Goede Vorm van Haar Kolonie met 1ste I.Prov. Fontenay

29 Aug 2024

Deinze - Het begint stilaan een traditie te worden om contact op te nemen met Annick Goeteyn na alweer een schitterend weekend voor haar duivenkolonie. Samen met haar vriend Christian zette Annick afgelopen weekend opnieuw een indrukwekkende prestatie neer. Op de interprovinciale vlucht vanuit Fontenay behaalde haar duif "Little Lucky" de 1ste interprovinciale prijs tegen maar liefst 2.948 jonge duiven.

Daarnaast wist Annick ook nog de 5de, 6de en 7de plaats te bemachtigen op dezelfde vlucht, wat haar in totaal vier duiven in de top-10 opleverde. In het lokaal klokte ze bovendien de 1ste, 2de, 3de, 4de, 6de, 9de en 10de plaats tegen 231 jonge duiven. Deze overwinning brengt Annick’s totaal op 32 overwinningen dit seizoen, waaronder drie interprovinciale overwinningen en een 1ste Provinciaal Bourges. Een fenomenale prestatie!

Little Lucky

BE24-4033084, ofwel "Little Lucky", is een klein duivinnetje dat nog niet gepaard is en ook nog geen nestje heeft. Toch lijkt ze gemotiveerd door de nestelende doffers om haar heen, die proberen indruk op haar te maken terwijl hun duivinnen op nest zitten. Met een indrukwekkende snelheid van 2040 meter per minuut raasde ze bijna letterlijk haar hok voorbij. Maar "Little Lucky" wist precies wat ze moest doen om de overwinning binnen te halen. In totaal wisten 25 van de 60 ingekorfde duiven in de per 10-tal interprovinciaal te vliegen.

Ideale Uitgangspositie voor de Vluchten

De jonge duiven zitten nu vier weken in perfecte conditie: net gepaard, op nest, eitjes leggen, en de eieren broeden. Deze ideale omstandigheden vertalen zich duidelijk in hun prestaties van de afgelopen weken. De juiste positie van de duiven, gecombineerd met hun uitstekende gezondheid en motivatie, maakt dat ze keer op keer weten uit te blinken. Onderstaande video bevestigt de goede conditie van de duiven bij thuiskomst.

Voeding en Systeem

De uitstekende prestaties van Annick en Christian zijn geen toeval; hun systeem en voeding zijn optimaal afgestemd op de behoeften van hun kolonie. Hierover hadden we het al eerder in ons artikel over hun Provinciale overwinning op Bourges. Wil je meer weten over hun aanpak? Lees dan hier het volledige verhaal: Annick Goeteyn wint 1ste Provinciale Bourges.

Stamopbouw: Krachtige Bloedlijnen met Focus op Gaby Vandenabeele

De stamopbouw van Annick Goeteyn's duivenkolonie is grotendeels gebaseerd op de gerenommeerde bloedlijnen van Gaby Vandenabeele, met maar liefst 95% van de duiven afkomstig uit deze legendarische afstamming. De kern van de kolonie is opgebouwd rond de bekende lijnen van "Bliksem" en "Wittenbuik". Een van de belangrijkste duiven waaruit Annicks stam werd opgebouwd is "Captain Blue", een directe zoon van "Bliksem". Daarnaast is "Nancy", een superkweekduivin van Gaby die hij kocht van Leo De Jonghe, ook een duivin die niet weg te denken is voor de succesvolle basis van de kolonie. 
Hieronder enkele van de duiven waarrond Annicks kolonie werd opgebouwd:

Conclusie

Annick Goeteyn blijft indruk maken met haar uitstekende prestaties dit seizoen. Haar toewijding, de juiste trainings- en voedingsstrategieën, en de perfecte balans in haar kolonie hebben ervoor gezorgd dat ze keer op keer aan de top weet te eindigen. Proficiat, Annick en Christian, vanwege het ganse Herbots-team! Jullie bewijzen dat hard werk en passie altijd beloond worden.

Maarten Herbots