Meer nieuws

Everaert Frederik - Aarsele: 1e Nationaal Bergerac 3.157 oude - snelste van 6.337d.

28 Jul 2024

Met Bergerac werd er afgelopen weekend een “stevige” fondvlucht afgewerkt. Tijdens de lossing was het windstil om dan nadien over te gaan naar een lichte noordoosten wind om dan vanaf Noord-Frankrijk overwegend zeer lichte westen wind te hebben. Qua wind meer dan doenbaar maar combineer dit met temperaturen die flirten met de 30 graden dan spreken we over andere en zwaardere vlieg omstandigheden. 
Winnaars op zulke vluchten zijn duiven in top conditie, daar is geen twijfel over mogelijk. Duiven die de klasse bezitten om gedurende meer dan 10u lang het allerbeste van zich te geven. 
Winnaar categorie oude en tevens snelste van alle 6.337 Bergerac vliegers werd schitterende duiver
“Raspoetin” (B21-3119320) van fondliefhebber Frederick Everaert uit Aarsele. Het is voor Frederik reeds zijn 2e nationale zege. Vroeger speelde hij met de duiven in Zwijnaarde, en daar won hij in 2016 Brive nationaal. Onvergetelijke momenten

Super gemotiveerd

Niet gaan voor de middenmoot, maar gaan om te winnen, gaan voor topkwaliteit. Dat is een korte samenvatting van een gesprek met Frederik Everaert. Het minste dat je van hem kan zeggen is dat hij de dingen op hun beloop laat. Hij runde gedurende 20 jaar, samen met zijn echtgenote Anja, zeer succesvol een keurslagerij in Zwijnaarde. En 20 jaar keihard werken van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat vraagt veel energie….en gezondheid is het hoogste goed.  Dit deed Anja en Frederik  in 2017 besluiten om het wat rustiger aan te doen.  Het stopzetten van de keurslagerij was ook het ideale moment om terug te keren naar hun roots in Aarsele. 

De ouderlijke woning van Frederik werd overgekocht en is volledig gerenoveerd 
Echtgenote Anja draagt de duivensport ook een zeer warm hart toe en het is dan ook dankzij haar inspanningen dat de huidige top resultaten behaald worden. 
In de mooie landelijke tuin werd een prachtige hokaccomodatie neergepoot. Ruime hokken, modern uitgerust en stijlvol passend in de omgeving.  
Het overgrote deel van de stamduiven heeft de origine’s Etienne Lippens (Aarsele) en Antoine Van Landuyt (Vinkt) in hun stamboom. Met duiven van deze toppers smeedde Frederik zich in de voorbije jaren een succesvolle stam duiven. Deze werden aangevuld met enkele duiven van Gaby Vandenabeele en Bourlard et Fils (Harveng). Het zijn duiven die sterk en taai zijn en gemakkelijk nationale top vliegen. 

Een echte topper wint

Een nationaal winnen is een ding, maar een nationaal winnen met uw beste duif is toch net dat iets andere gevoel. Het is een bevestiging van hetgene je als duivenliefhebber vermoed. Kijk maar naar zijn reeds behaalde resultaten. Als je het ons vraagt “pure klasse. Wat moet het een plezier zijn om zulke duif te bezitten.”

B21-3119320
1e Nationaal Bergerac 3.157d. - snelste van 6.337d.

24e Nationaal Bourges 21.075d.
39e Nationaal Limoges 10.656d.
78e Nationaal La Souterraine 6.761d.
88e Nationaal Bergerac 3.838d. 

Afstand: 726km
snelheid: 1.139,32 m/m

Stefan Mertens