Meer nieuws

Jeroen en Stijn Rans (Wijgmaal) Behalen 1ste Provinciale Overwinning op Perpignan Vlaams-Brabant

12 Aug 2024

Wijgmaal - Jeroen en Stijn Rans hebben opnieuw hun stempel gedrukt op de duivensport door de eerste provinciale plaats te veroveren op de internationale vlucht vanuit Perpignan. Hun overwinning komt na een spannende strijd tegen 633 oude duiven. Dit succes volgt op eerdere provinciale overwinningen op Valence en Barcelona, waarmee de broers terugblikken op een bijzonder geslaagd seizoen.

Special Frans 744

De provinciale winnende duif, met ringnummer BE21-2073744 en toepasselijk "Special Frans 744" genaamd, arriveerde omstreeks 20u53 op het hok. Met een gemiddelde snelheid van 1090,49 m/min was deze topper niet alleen de snelste in Vlaams-Brabant, maar wist hij ook nationaal de 13de plaats te bemachtigen tegen maar liefst 4.850 duiven.

Topnest

De prestaties van de Rans-duiven worden verder versterkt door de nestzus van "Special Frans 744", BE21-2073743, ook bekend als "Special Frans 743". Deze duivin werd als tweede geklokt op het hok van Stijn & Jeroen op de vlucht vanuit Perpignan en eindigde op een indrukwekkende 62ste plaats nationaal. "Special Frans 743" bewees eerder haar klasse door 3de nationaal te eindigen op Barcelona 2024. Momenteel staat ze als 9de Asduif Grote Fond KBDB Oude Duiven over twee vluchten gerankt.

Vliegprogramma

Beide duiven vlogen hun successen bij elkaar terwijl ze ongeveer tien dagen op eieren zaten. Hun vliegprogramma zag er als volgt uit:
Opleren Momignies – Soisson in april en mei
18/5 Vierzon
25/5 Soissons
8/6 Valence
5/7 Barcelona
5/8 Perpignan

Uitstekende Referenties

Jeroen en Stijn kunnen uitstekende referenties voorleggen van het nageslacht van hun topduiven, waaronder "Jef" en "Frans", de vader van "Special Frans 743" en "Special Frans 744". Hier zijn enkele hoogtepunten van liefhebbers die succesvol waren met hun duiven:
1ste Internationaal Narbonne (jaarling) - Batenburg-v.d. Merwe met een kleinkind van Jef.
2de Nationaal Narbonne (jaarling) - Dirk Christiaens - De Smedt, wiens moeder een halfzus is van Frans (grootvader is Ed).
6de Nationaal Narbonne (jaarling) - Dirk Martens met een achterkleinkind van Frans.
7de Nationaal Narbonne (oud) - Jan Rommelaere met een kleinkind van Jef.
8ste Nationaal Narbonne (jaarling) - Dirk Martens, kleinkind van Frans (in kweeklijn van Frans).
45ste Nationaal Narbonne (jaarling) - Thierry Thumas & Bart met 50% Rans S&J (Rooie Ham lijn).
70ste Nationaal Narbonne (jaarling) - Christiaens - De Smedt, kleinkind van Frans.

De prestaties van Jeroen en Stijn Rans in het duivenseizoen van 2024 zijn niets minder dan uitzonderlijk. Met provinciale overwinningen op zowel Valence als Barcelona en nu ook Perpignan, hebben de broers hun positie aan de top van de duivensport op de grote fond meer dan bevestigd. De indrukwekkende resultaten van hun duiven, zoals "Special Frans 744" en "Special Frans 743", onderstrepen niet alleen hun deskundigheid als duivenmelkers maar ook de kwaliteit van hun duivenstam. De vele referenties van andere succesvolle liefhebbers die met hun duiven furore maken, bevestigen dat de Rans-duiven een blijvende impact hebben op de nationale en internationale duivensport. Het seizoen 2024 zal ongetwijfeld de boeken ingaan als een van de meest succesvolle voor Jeroen en Stijn Rans, die keer op keer weten uit te blinken.

Jeroen & Stijn, van harte gefeliciteerd vanwege het ganse Herbots team!

Maarten Herbots