Meer nieuws

Jos Thoné (As) wint opnieuw 1ste Prov., ditmaal op Argenton, en zet mooie prestaties neer op Sens en Dax

17 Jul 2024

As - Jos Thoné heeft opnieuw een schitterende prestatie geleverd. Na het winnen van de 1ste provinciale prijs vanuit Limoges afgelopen weekend, heeft hij nu de 1ste provinciale prijs op de nationale vlucht vanuit Argenton tegen 1.379 jaarlingen op zak. Daarnaast heeft hij ook indrukwekkende resultaten geboekt op de vluchten vanuit Sens en de internationale wedstrijd vanuit Dax.

Argenton 

Op de nationale race vanuit Argenton behaalde Jos Thoné de 1ste provinciale prijs tegen 1.379 jaarlingen, met "Willy", een duif genaamd naar Jos' oudste broer die op 15/07 65 jaar oud werd, en die nationaal de 34ste plaats behaalde tegen 11.777 jaarlingen over een afstand van 572 km. "Willy" toonde al aan extra gemotiveerd te zijn aangezien hij graag binnen ging in het hok van de jongen duiven om daar een bak te verdedigen. De oude doffers en de jonge doffers van de eerste ronde trainen dagelijks 2x samen, 's ochtends en in de namiddag, wat duidelijk hun conditie en motivatie ten goede komt als men naar "Willy" kijkt.

Sens 

Op de vlucht vanuit Sens (355 km) vloog de jonge duif BE24-5055129 naar de 1ste plaats tegen 988 jonge duiven en was tevens de snelste van het gehele deelnemersveld van 2.225 duiven. Deze duif, direct afstammend van "Nina", behaalde dit geweldige resultaat dankzij de uitstekende genetica van het koppel ‘Remco’ (12. Nat. Asduif KBDB Z.H.F.) en ‘Nina’ (1. Nat. Bourges). Met vier verschillende duiven uit dit koppel heeft Jos Thoné al meerdere indrukwekkende resultaten behaald, waaronder:
6x 1ste prijs (geen dubbelingen)
1ste Nat. c. Bourges (492 km)  3,491d. '23
1ste Sens (355km) 988 jonge duiven, snelste van 2,225d. '24
4de Laon (212 km) 1,365d. '23
5de Melun (334 km) 1,213d. '23
56ste Orléans (436km) 4,176d. ’23

Dax Internationaal 

Op de internationale wedstrijd vanuit Dax (957 km) werd de 2de provinciale prijs tegen 273 oude duiven behaald, wat zich nationaal vertaalt naar de 71ste plaats tegen 2.578 oude duiven. Deze prestatie werd geleverd door het hok van zijn zonen Xavier & Maxim, gelegen aan de overkant van de straat van het hok van Jos Thoné. Betreffende de zware fond duiven van het hok Thoné Xavier & Maxim werken ze samen met Guy Baerts, die de duiven voor hen kweekt. Guy verdient dus ook zeker een pluim voor deze knappe prestatie.

Voedingsschema

De duiven krijgen na de ochtendtraining producten van PigeonHP toegevoegd aan hun voer. Twee keer per week worden Metachol, Carbo, en Amino Build gegeven, en op de dag van de inkorving Opti-Oil en Carbo Plus. Het voer van Beyers, met name de Premium Thoné Olympic, Galaxy Energy en Galaxy Long Distance TT (voor de vluchten van langere afstand) behoort tot hun vast voedingsschema. Dit voedingsschema in combinatie met advies van Dr. Schroeder - Tollisan en kwalitatieve vaccinaties vanaf het spenen van de duiven, houdt de duiven in uitstekende gezondheid en conditie.

Met deze indrukwekkende resultaten toont het team Thoné hun voortreffelijke vorm, met twee eerste provinciale prijzen in twee opeenvolgende weken. Het ganse Herbots team feliciteert Jos Thoné en zijn team dan ook van harte met deze geweldige prestaties!

Maarten Herbots