Meer nieuws

Messiaen - De Bruyne (Ingooigem) wint 1ste Prov. Narbonne West-Vlaanderen voor oude duiven

03 Aug 2024

Ingooigem – Afgelopen weekend was een bijzondere gebeurtenis ten huize Messiaen - De Bruyne. Hun uitzonderlijke prestatie tijdens de internationale vlucht vanuit Narbonne leverde hen de provinciale overwinning op voor de provincie West-Vlaanderen. De duif van Messiaen - De Bruyne was de snelste van 1.014 oude duiven en behaalde op nationaal niveau een indrukwekkende 4de plaats tegen 4.983 oude duiven.

De Narbonne 

De winnende rode doffer genaamd "De Narbonne", met ringnummer BE18-3082821, landde omstreeks 08u17 op de plank in Ingooigem met een gemiddelde snelheid van 918,41 meter per minuut. Dit was voldoende om de provinciale titel te bemachtigen, een prestatie die niet onopgemerkt bleef in de duivensportgemeenschap.
Daarnaast behaalde "De Narbonne" de 4de nationale prijs en was hij tevens de 11de snelste van alle 10.536 Belgische duiven.

Puur Weduwschap 

Bij Messiaen - De Bruyne wordt het pure weduwschapssysteem gehanteerd. In het begin van het seizoen wordt de duivin niet getoond aan de weduwnaars, maar aan het einde van het seizoen wel, wat blijkt te resulteren in uitstekende resultaten.

Rassen voor de Zware Fond

De duivenkolonie van het hok Messiaen- De Bruyne is samengesteld uit duiven van onder andere Germain D'hondt, die helaas gestopt is, maar waarvan Messiaen - De Bruyne nog steeds klasse duiven bezitten. Daarnaast maken ze gebruik van rassen zoals Batenburg- Van de Merwe via Germain D'hondt, Mylle uit Zonnebeke, Herman Decrits, Ivan Verhaeghe, Danny Defoort (nu verzorger van team Huyzentruyt), Jan Martin, Pierre Dewaele - Toye en Renaat Van den Heede.

Enkele Uitslagen 2024 

Dit seizoen heeft Messiaen - De Bruyne al meerdere indrukwekkende prestaties neergezet, waaronder:
Bourges Nationaal 25/05, 24.006 oude duiven
73ste nationaal, waarbij deze duif een broer is van de 1ste provinciaal van Narbonne.
Agen Provincaal 28/06, 1.611 oude duiven 
113de provinciaal
Tulle Provinciaal 23/06, 1.604 oude duiven
41ste en 95ste provinciaal

Conclusie

De overwinning van Messiaen - De Bruyne in de provinciale wedstrijd vanuit Narbonne is een indrukwekkende prestatie, met een winnende duif die de snelste bleek van 1.014 oude duiven in West-Vlaanderen en vierde werd op nationaal niveau, laten ze zien dat hun strategie en zorgvuldig geselecteerde duivenrassen vruchten afwerpen. Het succes van hun pure weduwschapssysteem en de samenwerking met fokkers zoals Germain D'hondt en anderen gaan hand in hand met hun uitstekende prestaties dit seizoen.
Nogmaals van harte proficiat vanwege het ganse Herbots team!

Maarten Herbots