Meer nieuws

Team Eijerkamp-Wolf 1e Asduif Golden Algarve Race 2024

09 Oct 2024

Monte Gordo, Portugal - Tijdens het eerste weekend van oktober vond de finale van de gekende One-Loft-Race “Golden Algarve” plaats en “Tarzan”, een duif van het samenwerkingsverband Eijerkamp-Wolf, werd gekroond tot 1e Asduif in de prestigieuze Golden Algarve One Loft Race 2024. Van de 6.999 deelnemende duiven kwam 'Tarzan' als beste uit de bus na zeven slopende races, inclusief de finale, en verzekerde zich van de titel van Asduif in Europa's grootste One Loft Race en won €50.000. Voor Simon Wolf en het Nederlandse duo Hans en Evert-Jan Eijerkamp ging met deze overwinning een lang gekoesterde droom in vervulling.

Een vriendschap geboren uit een gedeelde passie
Het succesverhaal van het Eijerkamp-Wolf team begon jaren geleden. Simon Wolf stapte rond 2013 in de wereld van de duivensport en ging meteen op zoek naar duiven van topkwaliteit. Hij investeerde in duiven van Hans en Evert-Jan Eijerkamp en kreeg deskundige begeleiding van Henk Jurriëns. Dit bleek een wijs besluit: Simon Wolf behaalde al snel grote successen, waaronder het winnen van het Europees Kampioenschap in Mira in 2016 dit met een 50% Eijerkamp duif. In 2017 won hij de halve finale in dezelfde Mira race, gevolgd door tal van andere triomfen voor zijn “Alp Race Team”. Simon woont in Zwitserland en richt zich vanwege zijn drukke werkschema uitsluitend op One Loft Races. Zijn successen verdiepten de vriendschap tussen Simon, Henk en later Hans en Evert-Jan. In 2022 besloten de vrienden om samen te werken op One Loft Races, duiven uit te wisselen en gezamenlijke kweekprojecten op te starten, met als hoogtepunt deze historische overwinning op de Golden Algarve.
Van moederskant werd “Golden Manu” door Eijerkamp gekocht van Gerard Koopman. Ze is de dochter van de gerenommeerde 'Manu', die twee nationale fondwedstrijden won onder uitdagende weersomstandigheden. “Golden Manu” heeft haar waarde als kweekduivin keer op keer bewezen. Naast 'Tarzan' is ze de moeder van meerdere succesvolle duiven, waaronder meerdere Asduiven. In 2023 kweekte Team van der Pasch de 3e Nationale Asduif Allround WHZB uit één van haar dochters.

Een droom verwezenlijkt

Voor zowel Team Eijerkamp als Simon Wolf betekent de overwinning van 'Tarzan' de vervulling van een lang gekoesterde droom. Het winnen van de 1e Asduif titel in Europa's grootste One Loft Race is een bewijs van de vriendschap, passie en samenwerking tussen de twee partijen. “Dit is nog maar het begin,” zeggen ze enthousiast.
En dat geloof lijkt gerechtvaardigd. De nestgenoot van 'Tarzan', ingeschreven door Simon en zijn vrouw Eveline, plaatste zich als 96ste asduif in dezelfde race. De uitstekende prestaties van deze duiven onderstrepen de kracht van de 'Thomas 1' en 'Golden Manu' bloedlijnen. Met de overwinning van 'Tarzan' heeft het partnerschap Eijerkamp-Wolf zijn plaats in de geschiedenis van de duivensport stevig verankerd. Dit verhaal van vriendschap en pure passie voor de duivensport heeft een hoogtepunt bereikt en de toekomst belooft nog veel meer.