Meer nieuws

Team Hooymans.NL – Wijk en Aalburg: 1e Nationaal Issoudun 16.724d.

20 Aug 2024

Gaan we even terug naar het weekend van 10 Augustus. Terwijl in België de gekende nationale jonge duivenvlucht vanuit Bourges vervlogen werd, vond er in Nederland de nationale vlucht vanuit Issoudun plaats. Deze vlucht is de enige vlucht in Nederland met een nationale lossing, dus net zoals in België kunnen we van een “echte” nationale winnaar spreken. 
Niet de verwonderen dat alle Nederlandse tophokken deze vlucht aangestipt hadden. Wie hier wint geniet van nationale roem en deze nationale roem was voor Team Hooymans.nl  uit Wijk en Waalburg weggelegd.
 Team Hooymans.nl of met andere woorden Christian van de Wetering is een topliefhebber. 
Nuchter in zijn denken en doen en met een beperkte vliegploeg van 20 koppels (op totaal weduwschap) en een 50-tal jonge duiven weet hij de internationale duivenwereld maar steeds weer te verbazen. “Alles staat en valt met goede duiven”…het klinkt allemaal zo eenvoudig maar Christian bewijst het met daden. Geruggensteund door Jan Hooymans en dan moeten we geen verdere uitleg over de kwaliteit van de duiven spreken. 

Jan: “De winnende duivin werd door Christian zelf gekweekt. Ieder jaar ringt hij uit zijn betere duiven een koppel jongen. De vader van de “902” wint maar liefst 14 x 1/100 en was de 14e beste jaarduif van Nederland in 2022.”
 

“902”  

“Als ik duiven wacht, zet ik mijn GSM uit”, begint Christian zijn verhaal “enkel met mijn collega’s in België had ik contact en van hen wist ik dat de snelste duiven in België 1403 m/m deden. Dit betekende dat ik net voor 15u diende te klokken en inderdaad aan een snelheid van 1409 m/m dook mijn blauwe duivin “902” richting valplank.  Nog steeds werd de GSM niet aangeschakeld en ik wachtte een goed uur vooraleer eens te kijken hoe de stand van zaken was.”
“902” – NL23-9407902 - werd op totaal weduwschap gespeeld en won dit seizoen ook al 1e Melun in het samenspel. Tot en met Issoudun ging ze 16 weekenden na elkaar de mand in en vorig weekend was het een verplichte rustweek omdat er geen vlucht op het programma stond voor de oude duiven. De vliegploeg werd toen in het normale weekritme gehouden qua training en voertijden. Er wordt 1x per dag flink getraind en qua eten krijgen ze 2x per dag ruim te eten. De samenstelling van het voer bepaalt Christian zelf.

Jan Hooymans vult aan “Best even slikken als men verneemt dat men de snelste van heel Nederland is. Hetzelfde weekend behaalden we met Team Hooymans.be ook de nationale asduif KBDB en behaalden we met Team Hooymans.WVL maar liefst 2 provinciale zeges. Ik zeg het nog eens…allemaal in hetzelfde weekend. Daar doet een mens het allemaal voor.”

 

Stefan Mertens