Meer nieuws

Bleus Marleen (Wellen) wint 1ste Prov. Pau Limburg tegen 312 duiven (3de Nationaal tegen 3.368 duiven)

27 Jun 2024

Bleus Marleen uit Wellen viel afgelopen dinsdag in de prijzen. Haar duivin BE21-5015543 behaalde de eerste plaats Provinciaal Limburg op de nationale vlucht vanuit Pau tegen 312 duiven en eindigde nationaal op de derde plaats tegen 3.368 duiven.

De Winnende Duivin
De duivin BE21-5015543 heeft al eerder goede resultaten behaald. In 2023 vloog ze naar de tweede provinciale plaats op de vlucht vanuit St.-Vincent. Haar afstamming is een combinatie van inteelt "Kleine Jade" van Jelle Jellema langs vaderskant en een dochter van "Lotte", die meerdere topklasseringen behaalde op de zware fond, afkomstig van Marleen zelf.

Voorbereiding en Training
Marleen geeft inzicht in haar aanpak:
"Half maart werden alle vliegduiven gekoppeld," vertelt ze. "Deze mochten broeden totdat de eerste koppels begonnen 'te gaan lopen van de eieren'. Daarna werden de duiven losgelaten en verliepen de voorbereidingsvluchten op weduwschap. Ook de duiven voor Pau werden op weduwschap voorbereid tot en met de nationale vlucht uit Bourges van 25 mei. Enkele dagen na Bourges werden ze gekoppeld en vertrokken naar Pau op ongeveer tien dagen broeden. Het winnende duivinnetje broedde acht dagen."

Na de vlucht vanuit Bourges werden de duiven niet meer ingekorfd in de vereniging. In de week voor de inkorving van Pau werden de duiven drie tot vier keer zelf weggebracht tot ongeveer 40 kilometer. Alle duiven werden op nest gespeeld, wat heeft bijgedragen aan haar succes.

Het Duivinnetje
Het winnende duivinnetje is een heel klein, fijngebouwd duifje. In 2023 vloog ze als tweejarige Bourges en Cahors, maar behaalde geen prijzen. Bij de vlucht vanuit St.-Vincent eindigde ze echter op de tweede plaats provinciaal. In 2024 vloog ze opnieuw Bourges, maar ook ditmaal zonder in de prijzen te vallen. Haar prestatie op de vlucht vanuit Pau resulteerde in de eerste plaats provinciaal en de derde plaats nationaal.

Conclusie
Met deze overwinning laat Marleen zien dat hun aanpak en toewijding en geduld vruchten afwerpen. Hun zorgvuldige voorbereiding en strategie hebben geleid tot een uitstekende prestatie van hun duivin BE21-5015543. 

Marleen, van harte proficiat vanwege het ganse Herbots team!

Maarten Herbots