Meer nieuws

Eddy & Maarten Leutenez (Ruien) Winnen 1ste Interprovinciaal Orleans tegen 7.685 Jonge Duiven

02 Aug 2024

Ruien - Eddy en Maarten Leutenez hebben opnieuw een eerste interprovinciale zege behaald, ditmaal op de vlucht vanuit Orleans van 331 km. Hun jonge duif BE24-4147002, "Simone", bewees haar uitzonderlijke klasse door zowel lokaal als interprovinciaal te zegevieren. Ze was evenwel de allersnelste duif van het ganse deelnemersveld van 9.891 duiven.

Het winnende duifje “Simone” presteerde indrukwekkend afgelopen weekend:
1e Lokaal Orleans tegen 798 duiven.
1e Interprovinciaal Orleans tegen 7.685 duiven - en tevens de snelste van de gehele lossing, waarin 9.891 duiven deelnamen.
"Simone" is ook geen onbekende in de winnaarscirkel. Eerder behaalde zij ook al:
1e Club Clermont tegen 635 duiven
1e Combine Clermont tegen 1.239 duiven

De indrukwekkende stamboom van "Simone" draagt bij aan haar succes. Ze is een inteelt van de stamduivin “Het Bolleken” en een achterkleinkind van “Eagle Jose”, die tevens de moeder is van “New Oscar”, de nieuwe ster van Eddy en Maarten die verleden jaar nog 2de Nat. Asduif Halve Fond KBDB Jonge Duiven werd. "Simone" werd ingekorfd aan het einde van de broedperiode, wat mogelijk heeft bijgedragen aan haar voortreffelijke prestaties.

Met inbegrip van dubbelingen hebben de jonge duiven van Eddy en Maarten dit seizoen al zeven eerste prijzen gewonnen, waaronder twee prestigieuze interprovinciale overwinningen op Fontenay en nu ook Orleans.

Dit resultaat bevestigt opnieuw de uitstekende kwaliteit van de duiven van Eddy en Maarten Leutenez en hun consequente prestaties jaar na jaar in de duivensport.

Eddy & Maarten, een dikke proficiat vanwege het ganse Herbots team!

Maarten Herbots